© Play & Sport

Trappistenrun met tijdsmeting mikt op minstens duizend lopers

Malle -

Play & Sport uit Malle organiseert zondag 14 april de Trappistenrun, een uitdagende loop met tijdsmeting en borstnummers in de idyllische omgeving rond de brouwerij der Trappisten. Er zijn al 800 voorinschrijvingen binnen.

Er zijn drie routes, uitgestippeld door de lokale atletiekvereniging DAL, waarvan een groot deel door de mooie trappistenbossen en langs de abdij. Deelnemers kunnen kiezen uit 7, 14 of 21 kilometer. De Trappistenrun start in drie waves, om 9, 10 en 11 uur. Onderweg is er bevoorrading.

“We zitten al aan 800 voorinschrijvingen”, vertelt Stijn Verhaegen van Play & Sport. “Dat er voor een groot stuk over onverharde wegen wordt gelopen, spreekt de lopers aan. Iedereen krijgt een fles Trappist bij aankomst. We hopen dat het goed weer wordt zodat we onze buitenbar en het dakterras kunnen openstellen.”

Tickets zijn nu al online te koop, maar daginschrijvingen op 14 april zijn ook altijd mogelijk. De Trappistenrun vindt een week voor de Antwerp 10 Miles plaats. Veel lopers beschouwen de Trappistenrun als een goede voorbereiding. Er is gratis kinderopvang en een vestiaire bij vertrek in het sportcomplex Mintjens Arena aan de Heidemolenbaan 75 in Westmalle.

Vorig jaar waren er 1.300 deelnemers. Play & Sport hoopt dit te evenaren.

In het najaar organiseert Play & Sport ook altijd de recreatieve Trappistenjogging, zonder tijdsmeting, waarbij door gebouwen zoals Café Trappisten wordt gerend. Dat is bij de Trappistenrun niet het geval.

Inschrijven kan via www.playsportevents.be

© Play & Sport

De Trappistenrun vorig jaar, met heel veel lopers toen voor Team Lowieke.© kma

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners