De bestuurder verkeert in kritieke toestand na de aanrijding.
Foto: Thijs Pattyn

Jonge vrouw levensgevaarlijk gewond bij verkeersongeval in Langemark-Poelkapelle

Vanochtend is een 22-jarige vrouw ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Bikschote bij Langemark-Poelkapelle. Ze reed tegen een tractor en daarna tegen een boom. De brandweer moest het slachtoffer uit het wrak bevrijden en in kritieke toestand naar het ziekenhuis overbrengen.

Het ongeval gebeurde vanochtend rond 6.45 uur op de Provincieweg, een gewestweg tussen Ieper en Diksmuide. Aan het kruispunt met de Diksmuidestraat wilde een tractor linksaf slaan. Op dat moment werd de tractor van achteren aangereden door de 22-jarige vrouw. Ze verloor daarbij de controle over het stuur en belandde enkele tientallen meters verder tegen een boom.

De brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de bestuurster uit het wrak te bevrijden en haar naar het ziekenhuis over te brengen. Het slachtoffer werkt voor de politiezone Arro Ieper, daarom moesten de vaststellingen gebeuren door agenten van de naburige politiezone Grensleie.

Het parket van West-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan, die de omstandigheden van het ongeval ter plaatse kwam onderzoeken. Tijdens de vaststellingen en het onderzoek bleef de Provincieweg enkele uren volledig afgesloten voor verkeer.

De Provincieweg was enkele uren afgesloten, het verkeer uit de Diksmuidestraat kon wel rechts afslaan.
Foto: Thijs Pattyn

Meest gelezen