Parkplezier in park Hallehof is elk jaar een voltreffer in de zomer.© kma

Gemeente lanceert oproep voor organisatie ‘parkplezier’ in 2025, 2026 en 2027

Zoersel -

De gemeente Zoersel is op zoek naar organisatietalent om de traditionele, zomerse muziekavonden op vrijdag in het park Hallehof te organiseren. Deze zomer zijn ze nog verzekerd, voor de edities 2025, 2026 en 2027 kunnen kandidaten zich aanmelden, uiterlijk op 1 juni 2024.

Deze week raakte bekend dat Cleymans & Van Geel vrijdag 5 juli Parkplezier editie 2024 op gang trappen.

Wie kandidaat is om komende zomers de parkavonden te organiseren, kan een beknopt aanvraagdossier indienen bij de dienst cultuur.

Kandidaat-organisatoren moeten een aantal voorwaarden naleven. Ze moeten jaarlijks minimaal vier en mag maximaal acht concerten inrichten in de maanden juli en augustus, telkens op vrijdagavond. De concerten moeten gratis toegankelijk zijn en moeten zich richten naar een breed publiek. Er is een financiële ondersteuning mogelijk tot 5.000 euro.

Daarvoor moet je, binnen de reeks van vier tot acht concerten: één concert organiseren in samenwerking met de derdewereldraad, die daarvoor financiële ondersteuning biedt. Tijdens dat concert zorg je ook voor de verkoop van fairtradeproducten. Eén concert of avond organiseren in samenwerking met de werkgroep 11 juli. Hiervoor leef je de voorwaarden van ‘Vlaanderen Feest’ na. Alle concerten eindigen uiterlijk om 23.30 uur. Er worden geen ‘na-concerten’ in een tent of het Koetshuis toegelaten.

Gemeente Zoersel verwacht dat de organisator lokale verenigingen betrekt bij de concertreeks. De organisator houdt zich aan alle wettelijke bepalingen rond tewerkstelling van vrijwilligers, SABAM, btw-verplichtingen etc.

Er moet verplicht een veiligheidsplan ingediend worden. Het gemeentebestuur engageert zich voor logistieke en materiële ondersteuning. De organisator verbindt zich er toe om het geleende materiaal terug te geven in de staat waarin het zich bevond. Hij of zij moet over een ondernemingsnummer beschikken.

Kandidaat-organisatoren hebben tot uiterlijk 1 juni 2024 de tijd om een aanvraagdossier in te dienen bij de dienst cultuur.

www.zoersel.be

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners