Op de Leuvensesteenweg in Mechelen opent volgend jaar een nieuwe buurtparking.© Leen Van de Sande

Voormalige carwash op Leuvensesteenweg wordt omgevormd tot buurtparking: “Nodig om de parkeerdruk te verlichten”

Mechelen -

De stad Mechelen en de NMBS bereikten een akkoord over de inrichting van een buurtparking op de Leuvensesteenweg. Op de terreinen van een voormalige carwash, opent volgend jaar een parking voor zeventig wagens. Dat moet de parkeerdruk in de wijk verlichten.

Na de buurtparking die in samenwerking met Infrabel geopend werd in de Smisstraat, is het al de tweede buurtparking in de Arsenaalwijk. Dit keer bereikte de stad een akkoord met de NMBS om de terreinen van de voormalige selfcarwash op de Leuvensesteenweg om te vormen tot een parking voor omwonenden. Die moet, afhankelijk van de vergunningsprocedure, in 2025 klaar zijn en plaats bieden aan zo’n zeventig wagens.

“De locatie van de nieuwe parking is optimaal in een wijk waar de parkeerdruk hoog is en extra plaatsen dus welkom zijn”, zegt Mobiliteitsschepen Alexander Vandersmissen (Voor Mechelen). “Het terrein is ook vlot toegankelijk en goed ontsloten door de ligging aan de Leuvensesteenweg. NMBS bekijkt ook of er laadinfrastructuur kan geplaatst worden. Het is ondertussen al de elfde buurtparking die we deze legislatuur openen in onze stad.”

Nummerplaatherkenning

Het terrein zal enkel voor buurtbewoners toegankelijk zijn via een systeem met slagbomen en nummerplaatherkenning en dit ’s avonds en tijdens het weekend. De exacte toegangsuren worden later bekendgemaakt. “Met deze nieuwe buurtparking willen we de beschikbare parkeerruimte in onze wijken delen en zo efficiënt mogelijk gebruiken”, zegt Vandersmissen. “Wanneer de NMBS het terrein niet nodig heeft, kunnen buurtbewoners er dankbaar gebruik van maken.”

In de toekomst wil de stad nog meer buurtparkings creëren. “We zijn actief op zoek naar andere mogelijkheden om de steeds toenemende parkeerdruk op te vangen. We hebben nog vier potentiële terreinen op het oog om ook op die plekken extra parkeermogelijkheden te creëren”, aldus de schepen. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen