Tony Van den Bosch gaat met Kangoeroes Mechelen met een 8 op 8 richting play-offs.© BELGA

Basketbal Kangoeroes Mechelen - LWD BAsket 92-77 bnxt Elite Silver

Kangoeroes Mechelen met acht op acht naar play-offs

Mechelen -

Acht op een rij voor Kangoeroes Mechelen na een 92-77-overwinning tegen LWD Basket uit Leeuwarden. De Maneblussers openen de play-offs volgende week in en tegen Limburg United.

Patrick Ceulemans, Ludo Hendrickx

De Mechelaars begonnen sterk aan de match met een snelle 11-6-bonus. Domien Loubry en Walter Whyte driepunterden de Kangoeroes zelfs naar 24-14 en 31-24 na het eerste kwart.

In een gelijkopgaande tweede quarter domineerde de thuisploeg zonder verder uit te lopen. Niels Van Den Eynde en Yannick Dammen knalden nog enkele bommen binnen en Mitchell Lightfoot heerste onder de borden. We gingen dan ook met een 53-44-stand rusten.

Ook na de pauze bleef het spannend. De bezoekers halveerden de achterstand naar 62-57. Mitchell Lightfoot en Willem Brandwijk bleven de borden domineren, zodat de Maneblussers met een 70-61-bonus aan het laatste kwart konden beginnen.

In het vierde kwart bleef het knokken voor de thuisploeg. De Nederlanders bleven druk zetten. Op drie minuten van het einde hadden Domien Loubry en zijn maten toch een comfortabele voorsprong uitgewerkt bij 88-73. Het werd uiteindelijk 92-77.

Kwarts: 31-24 22-20 17-17 22-16

Kangoeroes Mechelen: Loubry 10, Mukubu 2, Whyte 17, Brandwijk 8, Lightfoot 24, Speelman 0, Van Den Eynde 7, Cuyvers 0, Peciukevicius 8, Dammen 8, Palinckx 8