De kans is reëel dat je niet meer evenveel betaalt en ontvangt voor je telecomformule als twee jaar geleden: wat veranderde er precies en waar zit jij nu het best?
Volledig scherm
De kans is reëel dat je niet meer evenveel betaalt en ontvangt voor je telecomformule als twee jaar geleden: wat veranderde er precies en waar zit jij nu het best? © Getty Images

Vooral grote operatoren voerden prijzen op: dit betaal (en krijg) jij vandaag meer voor je telecomabonnement

IndependerDe voorbije jaren maakte de telecomsector flink wat prijsstijgingen mee. Cijfers die het BIPT ons bezorgde, wijzen uit dat sommige formules daarbij merkbaar interessanter werden, andere net niet. De kans bestaat dus dat je niet alleen meer betaalt dan twee jaar geleden, maar ook dat jouw formule niet meer de goedkoopste is voor jouw telecomnoden. Independer.be vergelijkt enkele huidige tarieven met die van het eerste kwartaal van 2022.

  1. Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
    PREMIUM

    Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuil­le: “Het is gedaan met profiteren”

    Als je een Netflix-abonnement hebt, is de kans groot dat je de voorbije week een mail hebt ontvangen over een prijsverhoging. Na Disney+ en Streamz gaan namelijk ook bij Netflix de prijzen weer naar boven. “Streamingdiensten willen meer winst gaan maken”, waarschuwen experts. “En ze halen er ‘trucjes’ voor boven.” Mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens leggen uit waarom je steeds meer zal moeten betalen en in de HLN Streamingwijzer ontdek je vervolgens waar je vandaag nog de goedkoopste én kwalitatiefste formules kan vinden.
  2. Microsoft onthoudt wat jij op een computer ziet en kijkt mee als je spelletje speelt, maar hebben we deze AI-toepassingen ook echt nodig?
    PREMIUM

    Microsoft onthoudt wat jij op een computer ziet en kijkt mee als je spelletje speelt, maar hebben we deze AI-toepassin­gen ook echt nodig?

    De drie grote tech-kleppers OpenAI, Microsoft en Google hebben in één week tijd tientallen AI-toepassingen voorgesteld. Van slim zoeken in je mailbox tot alles wat je op jouw computer doet laten ‘afluisteren’, zodat je het later kan terugvinden. Maar zullen zo’n toepassingen snel een impact hebben op ons leven? En hoe nuttig zijn ze echt? Onze HLN-techjournalist Kenneth Dée ziet alvast enkele opvallende gelijkenissen met de opkomst van de smartphone-apps.