© JEFFREY GAENS

Vlaamse steun van 1 miljoen voor omvangrijk investeringsprogramma bij E-Max: 20 extra jobs in Dilsen-Stokkem

De Vlaamse regering heeft vrijdag op voorstel van Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) beslist om bijna 1 miljoen euro aan transformatiesteun toe te kennen aan de producent van aluminiumprofielen E-Max in Dilsen-Stokkem. Het bedrijf investeert er de komende drie jaar zo’n 40 miljoen euro om zijn CO2-uitstoot te decimeren. Er komen ook 20 extra jobs bij.

dc/mmd

E-Max heeft de afgelopen tien jaar een unieke legering ontwikkeld (X-Eco) in samenwerking met gerenommeerde universiteiten. Die technologie stelt het bedrijf in staat om in de toekomst bijna uitsluitend gerecupereerd aluminium als grondstof voor zijn profielen te gebruiken. Daardoor vermindert de CO2-uitstoot van 10 ton CO2 tot nog 1 ton CO2 per ton gebruikt aluminium. “De nieuwe aluminiumprofielen zullen ook een betere krasbestendigheid, vormbaarheid en weerstand hebben”, zegt CEO Dimitri Fotij van E-Max.

Maar daarvoor moeten er wel serieuze aanpassingen aan het machinepark gebeuren. Er komt ook een nieuwe expeditiehal. In totaal investeert E-Max zo’n 40 miljoen euro over drie jaar. Daarvan komt 13 miljoen euro in aanmerking voor transformatiesteun. Die heeft de Vlaamse regering nu toegezegd voor 956.000 euro.

Begin dit jaar kwam E-max nog in het nieuws met de overname van concullega Boal Belgium in Wevelgem. E-Max beschikt daarnaast ook over zijn eigen smelterij in Kerkrade (Nl) en een vestiging in Gullegem. De groep telt nu zo’n 400 medewerkers, goed voor een omzet van 150 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer