Bestuurder kan maar net vermijden dat zelfrijdende Tesla tegen trein op overweg botst: “En het is niet de eerste keer”

Craig Doty II reed begin mei met zijn Tesla in zelfrijd-modus nabij een spoorweg in Ohio, maar moest plots ingrijpen om een zwaar ongeval te vermijden. Het voertuig had volgens de Amerikaan niet gezien dat de overweg gesloten was voor een passerende trein. “En dat is niet de eerste keer”, klinkt het op het forum van Tesla Motor Club waar Craig dashcambeelden deelde. “In zes maanden tijd probeerde de auto al twee keer tegen een passerende trein te rijden.”

pjv

Craig zocht op het forum van Tesla-fans nog andere bestuurders die iets dergelijks hadden meegemaakt met hun voertuig en deelde de beelden die de camera’s van zijn Tesla hadden gemaakt van het ongeval. “Ik heb nog geen advocaat gevonden die zich op de zaak wil storten omdat ik echte verwondingen heb”, klinkt het nog. “Enkel wat rugpijn en een blauwe plek op mijn elleboog die niet verzorgd moest worden.”

Zijn auto had echter minder geluk: op de foto die Craig op het forum postte, ziet zijn Tesla er zwaar beschadigd uit, maar het is niet duidelijk of het voertuig nog hersteld kan worden.

LEES OOK. Tesla vermijdt rechtszaak na dodelijk ongeval met Autopilot-modus

bekijk ook

Bestuurder komt aan op bestemming, maar zijn zelfrijdende Tesla rijdt gewoon door: “Waar breng je ons heen?”

“Dit had de rijassistent blijkbaar niet zien aankomen”: Tesla-bestuurder rijdt zich vast in vers gegoten beton

Tesla belandt in Noorse fjord, inzittenden worden gered met drijvende sauna

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer