© Isosport

Nicky Hayen blijft bescheiden: “Ik heb al vaak andere kant van medaille gezien”

Brugge -

Toonde zijn ex-ploegmaat Wouter Vrancken zich groot in het verlies, dan sierde zijn flinke dosis bescheidenheid de winnende coach Nicky Hayen. “Alle credits gaan naar mijn spelers. Iedereen deed zijn job, de vroege goals gaven ons vleugels.”

Marnik Geukens

“Nicky Hayen Bruges army”, scandeerden de Brugse fans na de overtuigende 4-0 tegen KRC Genk. Dertien op vijftien pakte Club in de heenronde van de play-offs, de nieuwe coach heeft voor een enorme kentering gezorgd in het Jan Breydelstadion. Toch weigert de Truienaar de pluimen op zijn eigen hoed te steken.

© Isosport

Kracht van supporters

“Dit is een collectieve prestatie”, aldus Hayen. “Als staf geven we dingen aan, de spelers pikken het echter schitterend op. De puzzelstukjes vallen perfect in mekaar. Iedereen voert zijn taak voor de volle honderd procent uit, zowel in balbezit als na balverlies. Bovendien kennen we de kracht van onze supporters, we hebben er alles aan gedaan om hen vanaf de eerste minuut achter ons gekregen. Als je dan zowel voor als na rust heel vroeg scoort, dan geeft dat de ploeg natuurlijk vleugels. Dat enorme vertrouwen is op het veld belangrijker dan tactiek.”

Hayen was op zijn hoede voor straffe uitspraken. “In de play-offs moet je match per match nemen. Zondag wacht ons weer een zware opdracht in Genk. De lof voor mijn persoon? (Haalt de schouders op) Ik blijf daar kalm onder, alles kan snel keren. Dat weet je maar al te goed als je zoals ik al vaker de andere kant van de medaille hebt gezien. ”(mg)

Aangeboden door onze partners