Als die te grote iPhone in het roze is, is het dán goed?

Te klein voor onze handen! Vrouwen zijn boos op Apple, want hun gloednieuwe iPhone is zo groot, dat ie vrouwonvriendelijk is, vinden ze. "Ons lijkt het toch vooral dat niet de grootte, maar kleur en camera vaak de belangrijkste koopargumenten zijn bij vrouwen", zegt concurrent Huawei.

  1. PREMIUM

    Zestiger eist via kort geding tests op antistof­fen in apotheken

    Een zestiger heeft gisteren een kort geding aangespannen voor de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg om te eisen dat serologische tests beschikbaar komen in Belgische apotheken. Dat meldt de advocaat van de man, Philippe Vanlangendonck. Een serologische test gaat na of er antistoffen tegen het coronavirus in het bloed aanwezig zijn. Het kort geding wordt gepleit op 23 juli. De zestiger heeft zowel de federale regering als het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) gedagvaard. Het FAGG verbood de verkoop van de tests einde maart voor zes maanden om te vermijden dat negatieve resultaten fout zouden worden geïnterpreteerd. "In Frankrijk zijn deze snelle tests vanaf vandaag wel beschikbaar in de apotheek", zegt Vanlangendonck. "Belgische bedrijven maken die tests. Mijn cliënt, een risicopatiënt, wil er toegang tot hebben, zonder dagenlang te moeten wachten op de resultaten."
  2. PREMIUM

    Nieuw fusieplan halveert aantal gemeenten

    Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) wil dat er op termijn nog maar half zoveel gemeenten in Vlaanderen zijn. Hij heeft daarvoor een nieuw fusieplan klaar, dat al groen licht kreeg van de Vlaamse regering. Vorige legislatuur zijn er zeven vrijwillige fusies gerealiseerd. Dat aantal wil Somers deze legislatuur alvast minstens verdubbeld zien, zei hij in 'De Zondag'. Hoe meer inwoners in de nieuwe fusiegemeente, hoe groter de schuldovername door de Vlaamse overheid. Zo voorziet de overheid vanaf 35.000 inwoners een schuldovername van 500 euro per inwoner. Het plafond wordt ook opgetrokken van 20 miljoen naar 50 miljoen euro. Een fusie van minder dan 20.000 inwoners zal niet meer worden beloond. Momenteel telt het Vlaamse Gewest 300 gemeenten.