© rr

© rr

© W&F

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zonnefeest in Vrije Basisschool Mariaburg roept herinneringen op

Tijdens het veertigste Zonnefeest van de Vrije Basisschool Sint-Mariaburg (VBSM) wordt in het Wijkcentrum een tentoonstelling georganiseerd over de geschiedenis van de school en van het Zonnefeest. Het Heemkundig documentatiecentrum dook hiervoor in het archief.

Marc Wouters

Zaterdag 2 juni van 14u tot 19u en zondag 3 juni van 10u tot 12u kan u in het Wijkcentrum, Van de Weyngaertplein 38, een massa foto's, affiches, allerlei documenten en een powerpoint bekijken, die de boeiende historie van het onderwijs in de wijk evoceren.

Anton Van den Weyngaert, stichter van Sint-Mariaburg, haalde eind 1900 enkele zuster uit de kloostergemeenschap van Veltem-Beisem naar de nieuwe wijk om er een school op te richten. Het eerste schooltje dat door leden werd beheerd, werd door brand vernield. Decennia lang waren de zusters actief in het lokale onderwijs. Ze verrichten ook veel dienstbetoon. Op 8 juni 1996 overleed zuster ‘soeur’ Regine. Zij was de laatst overgebleven zuster van de Mariaburgse nonnekens.

Met de tentoonstelling wil het Wijkcentrum de jeugd kennis laten maken met het rijke verleden van de school. Verschillende klassen van VBSM zullen in de loop van de week een bezoek brengen aan de expositie. Voor ouderen is het een gelegenheid om tussen pot en pint herinnering op te halen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER