Foto: Brent Saey

Bestuurder van dodelijk ongeval op E40 in Sint-Lievens-Houtem is aangehouden: "Laveerde roekeloos tussen andere voertuigen met overdreven snelheid"

De bestuurder die afgelopen weekend een dodelijk ongeval op de E40 richting Oostende veroorzaakte, is aangehouden. Bij het ongeval kwam zijn passagier, een vrouw van 25, om het leven. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat hij "roekeloos tussen andere voertuigen laveerde tegen onaangepaste en overdreven snelheid". 

Afgelopen weekend was de E40 richting Oostende urenlang afgesloten voor al het verkeer na een zwaar ongeval. Een auto met Franse nummerplaat had tegen hoge snelheid de middenberm geraakt, was vervolgens tegen een ander voertuig gekatapulteerd om uiteindelijk tegen de betonnen middenberm te botsen. De auto kwam op zijn dak terecht. 

De passagier van het gekantelde voertuig, een Franse vrouw van 25, stapte uit om de bestuurder te helpen, maar werd zelf geraakt door een andere auto. De vrouw overleefde de klap niet. In totaal waren er 4 voertuigen betrokken bij het ongeval. Nog een andere bestuurder raakte gewond, maar mocht intussen het ziekenhuis verlaten. 

De bestuurder van de auto met Franse nummerplaat werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en is nu aangehouden voor "onopzettelijke doding door een verkeersongeval" en "onopzettelijke slagen en verwondingen door een verkeersongeval". Hij zit intussen in de gevangenis, volgende week zal de raadkamer beslissen of hij aangehouden blijft. 

Uit het eerste onderzoek blijkt alvast dat de man van 32 "roekeloos tussen andere voertuigen laveerde tegen onaangepaste en overdreven snelheid". Hij was ook onder invloed van alcohol. 

Meest gelezen