© Isosport

Coup de théâtre na seizoensrally: Reynvoet en niet Potty wint spannende strijd

Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) heeft uiteindelijk de Sezoensrally gewonnen. Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) eindigde als tweede op 3.6 seconden.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Reynvoet was aanvankelijk tweede, maar de leider in het BRC vocht zijn tijd van KP10 met succes aan bij de sportcommissie van de RACB.

Coup de théâtre na afloop van de Seizoensrally toen zaterdagavond laat Niels Reynvoet alsnog tot winnaar werd uitgeroepen en Maxime Potty werd teruggezet naar de tweede plaats.

Aanleiding was de tijd die Niels Reynvoet had gereden tijdens KP 10. Zijn zelf gemeten tijd was vier seconden sneller dan die van de organisator. Nog voor het einde van de wedstrijd kaartte Reynvoet het probleem aan. Na afloop van de wedstrijd kwamen de sportcommissarissen bij elkaar. Om 21u44 publiceerden ze hun besluit. “Na analyse van het trackingsysteem (Art. 18.2 BRC Nationaal) en analyse van de video en data van de wagen nummer 2 wordt beslist: herziening van de tijd 5:57:20.”

Reynvoet viert in Bocholt zijn derde opeenvolgende zege in het BRC. Eerder won hij al de TAC Rally en de Rally van Wallonië. In de tussenstand van het BRC vergroot hij zijn voorsprong.

De volgende BRC-manche is de Ypres Rally eind juni.