De leerlingen werden feestelijk onthaald.© Patrick De Roo

Leerlingen GVB Sint-Bernadette verleggen grenzen tijdens sportbosklassen: “Met een glimlach zelfvertrouwen opbouwen”

Deurne -

De leerlingen van het vijfde en zesde van GVB Sint-Bernadette in Deurne kwamen vrijdag terug van hun bosklassen in Tongerlo. Maandag vertrokken alle 42 leerlingen met de fiets voor een tocht van 42 kilometer. Ook voor de terugweg kozen de sportievelingen voor hun stalen ros.

Niels Delport

“Het was een zware tocht”, zeggen Linske (10) en Sterre (11) terwijl ze nog nahijgen van hun inspanning. We hebben een beetje pijn aan onze duimen, maar vooral onze poep doet zeer van al dat fietsen.” “We hebben de hele week tal van sporten mogen uitproberen”, vertelt Linske. “Zo hebben we onder andere ge-BMX’t, gebadmintond en picoplay gespeeld. Dat is een soort tikkertje met een afstandsbediening. Op de laatste avond was er een groot feest. Dat was echt heel leuk”, klinkt het opgewekt. “Of ik nog niet moe ben na al dat sporten? Nee hoor, ik heb altijd veel energie!”

De kinderen vertrokken vrijdagmiddag om half twee in het sportcentrum Sporta Spot Kempen in Tongerlo. “Vanochtend ben ik naar Tongerlo gefietst om mee de groep leerlingen te begeleiden”, zegt Wouter Van Pelt, de vader van een van de kinderen. “Daarna hebben we onder andere een tussenstop in Grobbendonk gemaakt. Rond half zes zijn we dan terug op school aangekomen. Alle 42 leerlingen hebben het gehaald. Al was het laatste stuk was wel heel zwaar voor sommigen omdat er veel tegenwind was.”

Knieoperatie

Turnleerkracht Ingrid Van Moer bracht, ondanks haar ziekteverlof, iedere dag een bezoek aan het sportcentrum. “Ik heb onlangs een knieoperatie gehad en ben nog aan het revalideren. Maar ik kon het niet laten om toch mee te gaan omdat ik weet hoe tof het is. Dit jaar zat ik verplicht in de volgwagen, want ik mag nog niet fietsen. Zo kon ik samen met de collega’s en heel wat begeleiders het peloton begeleiden.”

“Sport staat hoog aangeschreven in onze school”, zegt directrice Christel De Caluwe. “Daarom organiseren we om de twee jaar deze bosklassen voor de leerlingen van de derde graad. Op die manier kunnen de kinderen op een laagdrempelige manier proeven van allerlei sporten. Ook de fietstochten zijn een traditie. Zo bouwen ze zelfvertrouwen op en kunnen ze al glimlachend hun grenzen verleggen.”

Linske, juf Ingrid, Sterre, Wouter, Liva, Zoë en juf Stefanie© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners