© rr.

VIDEO. Zeno Debast neemt met tranen in de ogen afscheid van het Anderlechtpubliek, transfer naar Sporting Lissabon wenkt

Een emotionele Debast nam na de nederlaag - die keihard aankwam - de tijd om uitgebreid afscheid van het publiek te nemen. Er vloeiden tranen. De verdediger lijkt op weg om na het seizoen naar Sporting Lissabon te verhuizen.

Wout Libin

De nederlaag tegen Brugge kwam bij één Anderlechtspeler extra hard aan. Kind van het huis Debast zag de kans op een titel met de ploeg van zijn hart door de neus geboord worden. Na de wedstrijd maakte de verdediger uit Halle tijd om het publiek de laatste keer te gaan groeten. De - bij afwezigheid van Vertonghen - kapitein huilde tranen met tuiten en nam uitgebreid afscheid van het publiek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De kans lijkt namelijk heel klein dat Zeno Debast bij de start van het volgende seizoen nog in paars en wit zal spelen. Bijgevolg speelde hij zondagavond zijn laatste wedstrijd in het Lotto Park. Naar zijn volgende bestemming blijft het gissen. Al lijkt Sporting Lissabon de beste papieren te hebben. De club uit Lissabon toont verregaande interesse en biedt hem een contract van vijf jaar aan.

© BELGA

© BELGA

© Isosport

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL