PREMIER LEAGUE. Liverpool smeert Tottenham nieuw verlies aan en behoudt waterkans op titel, Chelsea haalt zwaar uit tegen West Ham

© EPA-EFE

Tottenham Hotspur is het spoor helemaal bijster in de Premier League. Het verloor kansloos met 4-2 op bezoek bij Liverpool, dat zijn titelambities op die manier nog niet volledig hoeft op te bergen. Het is voor de Spurs al de vierde opeenvolgende competitienederlaag.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

De ploeg van Jurgen Klopp kwam in de beginfase al twee keer dicht bij het doel van de bezoekers. Een inzet van Mohamed Salah in minuut 14 belandde zelfs op de paal, maar werd ook afgefloten vanwege buitenspel voor de veelbesproken Egyptenaar.

Twee minuten later was het alsnog raak voor Salah. Op aangeven van Cody Gakpo, die voorzette vanaf links, kopte de kleine sterspeler van Liverpool bij de tweede paal binnen.

Liverpool bleef in de eerste helft aandringen. Het ene na het andere schot werd op het Tottenham-doel afgevuurd. Een tweede goal kwam er niet meteen. De fans van Liverpool zullen daardoor niet gerust zijn geweest. Liverpool verspeelde de laatste twee wedstrijden immers dure punten.

Toch beloonde Liverpool zich vlak voor rust met een verdubbeling van de score. Robertson benutte een rebound en zette zijn ploeg voor rust op 2-0 voorsprong. Cody Gakpo en Harvey Elliott breidden de score daarna nog uit tot 4-0. Vooral de goal van Elliott mocht er zijn. De younster schoot het leer van buiten de zestien snoeihard in de bovenhoek.

Een echte afstraffing werd het gelukkig niet voor de bezoekers. In minuut 72 milderde Richarlison tot 4-1. En vijf minuten later werd het zelf nog 4-2 via Heung-min Son.

Maar Liverpool liet zich niet in de luren leggen. In de zeven minuten blessuretijd leek Salah zelfs nog de 5-2 op het bord te zetten, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel.

In de stand heeft nummer drie Liverpool 78 punten op de teller. Dat zijn er met nog twee speeldagen te gaan vijf minder dan leider Arsenal, waardoor de titel momenteel mathematisch nog mogelijk is. Tottenham (wedstrijd minder) slaagt er met 60 eenheden op de vijfde positie vooralsnog niet in om dichter te sluipen op nummer vier Aston Villa (67 punten), waardoor volgend seizoen Champions League-voetbal spelen een utopie lijkt geworden.

Nog in de Premier League

Aston Villa leed eerder op de dag een 1-0-nederlaag p bezoek bij Brighton. Door een blessure zat Youri Tielemans niet in de selectie bij Villa. Het enige doelpunt in de wedstrijd kwam van João Pedro. De Braziliaan miste in eerste instantie een penalty, maar in de rebound kopte hij toch de 1-0 tegen de netten. Aston Villa is nu vierde in de stand met 67 punten . Brighton heeft nu 47 punten en staat elfde.

Tegelijkertijd haalde Chelsea zwaar uit tegen West Ham. De Blues domineerden tegen hun stadsgenoten en wonnen met 5-0. De doelpunten waren van Palmer, Gallagher, Madueke en tweemaal Jackson. Chelsea springt voorlopig over Man United naar de zevende plaats. West Ham blijft negende met 49 punten.