Hoofdrolspeler (18) van Ketnet-musical overleden door elektrocutie aan spoorleiding na verjaardagsfeestje

Arne Decock (18) is zaterdagnacht op een tragische manier om het leven gekomen in Boom. De jongeman, die drie jaar geleden de hoofdrol speelde in de Ketnet-musical ‘Kadanza Together’, klom over het hek van een NMBS-terrein en op een elektriciteitspaal. Hij werd geëlektrocuteerd en viel naar beneden.

sare, jtp, gjs

Na een verjaardagsfeestje waren de jongen van 18 en een vriendin op weg naar huis. Aan de terreinen van de NMBS in Boom, aan de Lange Lei, klom de jongen over het hek en op een elektriciteitspaal. Hij viel naar beneden en kon niet meer gered worden, ondanks eerste hulp van de hulpdiensten.

“De jongeman betrad de terreinen van de NMBS en klom vervolgens in een bovenleiding. Daar heeft hij de hoogspanningsleiding geraakt, waarna hij geëlektrocuteerd werd”, aldus Christel Minne van het Antwerpse parket. “Zijn vriendin zag alles gebeuren.”

Het parket bevestigt dat het gaat om de 18-jarige musicalster Arne Decock uit Aartselaar. Op zijn Instagrampagina stromen de steunbetuigingen van zijn fans binnen.

VRT: “Talentrijke en beloftevolle jongere”

“We zijn bij Ketnet, Studio 100 (de producent van Ketnet Musical) en Fabric Magic (de makers van #Likeme) zeer aangegrepen door het tragische nieuws van het overlijden van Arne Decock”, zegt Maarten Janssen, netmanager bij Ketnet. “Het is bijzonder triest om zo’n talentrijke en beloftevolle jongere te verliezen. Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar zijn familie en dierbaren. We wensen hen heel veel sterkte in deze moeilijke periode.”

Infrabel: “Spoorwegterrein is verboden terrein”

Spoorwegbeheerder Infrabel betreurt het dodelijke ongeval. “We betuigen ons medeleven aan de familie en nabestaanden van het slachtoffer”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “Toch willen we dit ongeval aangrijpen om, in lijn met onze recente campagnes, op te roepen tot het respecteren van de veiligheid. Spoorwegterreinen zijn verboden terrein, en bovenleidingspalen zijn dat zeker.”

“Op de bovenleiding staat 3.000 volt, het spreekt voor zich dat dat levensgevaarlijk is”, zegt Petit nog. “Ons land telt goed 6.500 kilometer hoofdspoor, en daarvan is zowat 90 procent geëlektrificeerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen