© Joris Herregods

DISCUSSIE. Is het een goed idee om ‘spotters’ langs het parcours van de 10 Miles te zetten?

Zo’n veertig lopers moesten zondag naar het ziekenhuis tijdens de 10 Miles, daarnaast werden nog eens zo’n driehonderd man verzorgd door het Rode Kruis. Een gevolg van de warmte, maar ook omdat velen over de rooie gingen om een goede tijd neer te kunnen zetten. Sportarts Chris Goossens meent dat ‘spotters’ langs de weg dat kunnen voorkomen.

dvd, jtp

Als het erg warm dreigt te worden tijdens grote loopwedstrijden, is het misschien een goed idee om ‘spotters’ in te zetten die de lopers in het oog kunnen houden en kunnen ingrijpen wanneer iemand over zijn limiet gaat, vindt sportarts Chris Goossens, die zondag ook Bart De Wever begeleidde tijdens zijn marathon.

“Spotters kunnen nuttig zijn op de 10 Miles, maar zeker ook op de 20 kilometer door Brussel. Die wedstrijd valt later op het jaar en dus is het risico op hoge temperaturen groter. Hoe dan ook was het dit jaar moeilijk te voorspellen. De thermometer gaf 24-25 graden aan, maar ik kan je verzekeren dat het al tijdens de marathon écht warm was.”

Vindt u het een goed idee om spotters langs het parcours van een loopwedstrijd te zetten? Of is het de verantwoordelijkheid van de lopers zelf om hun limiet te kennen?

Laat ons in onderstaand invulformulier uw mening horen, een selectie van de reacties komt morgen in de krant.

Goossens bejubelt de beslissing van de organisatie om de lopers aan te manen het kalm aan te doen. “Dat is immers toch het enige waar veel mensen mee bezig zijn: hun tijd”, zegt hij. “Neem dat weg en de mensen gaan gewoon lopen voor het plezier. Een fantastische beslissing.”

De sportarts voegt er nog aan toe dat uitputting door het lopen doorgaans geen grote gevolgen heeft en dat wie onwel wordt, zich meestal vrij snel weer beter voelt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp 10 Miles