“Rond 10 uur moest ik tijdens het lopen nog aan mijn dochter denken”, zegt ultraloper Erwin. “Achteraf bleek dat ze rond dat moment bevallen was.”© rr

Erwin (61) wordt voor de vierde keer opa tijdens tocht van 50 km van Scherpenheuvel naar Pelt

Pelt -

Cecile (68) zakte helemaal af uit Noorwegen om al wandelend haar familiegeschiedenis te herbeleven, Erwin (61) liep als eerste over de finish en verwelkomde daarmee ook meteen zijn vierde kleinkind. De twaalfde OLV-wandeltocht van Scherpenheuvel naar Pelt werd zo weer een bijzondere editie.

Paul Theeuwen en Geert Van Baelen

Zo’n 53 kilometer wandelen vanuit Scherpenheuvel naar Lindelhoeven (Pelt). Dat is het doel van de OLV-wandeltocht, die dit jaar al aan zijn twaalfde editie toe was. Zo’n 424 wandelaars stonden aan de start. Erwin Hamers (61) uit Eksel was de enige deelnemer die de tocht al lopend deed. Om de wandelende menigte voor te zijn, was hij een uur eerder vertrokken. De ultraloper kwam rond 13.30 uur dan ook als eerste over de finish in Overpelt.

Bij aankomst kreeg Erwin misschien wel het mooiste geschenk dat hij zich kon indenken. “Mijn vrouwke Yolanda stond me op te wachten met een brede glimlach”, vertelt hij. “Ze had pas het geweldige nieuws gekregen dat ik voor de vierde keer pépé geworden was. Mijn jongste dochter Lisa was in de ochtend bevallen van Senna. Het vreemde was dat ik na 25 kilometer lopen, rond 10 uur was dat, even aan haar moest denken. Achteraf vernam ik dat mijn kleindochter om 10.08 uur geboren was, dus dat moet een voorteken zijn geweest. Meteen na de finish heb ik Lisa en haar man Terence proficiat kunnen wensen via videochat, ’s avonds heb ik mijn kleindochter dan in mijn armen kunnen nemen. De vermoeidheid van de tocht was al snel vergeten.”

Cecile zakte af vanuit Noorwegen om mee te wandelen met de OLV-tocht van Scherpenheuvel naar Lindelhoeven.© path

Familiegeschiedenis

Verder kwamen de deelnemers aan de OLV-tocht van zowat overal. De voetballers van Lindelhoeven deden de trail met een compleet elftal. Cecile Desair (68) zakte zelfs speciaal af vanuit het Noorse Kristiansand voor de voettocht. De dame met Peltse roots is samen met haar echtgenoot en fervent fietser Kaare op vakantietrip door Vlaanderen. In Limburg maakte ze tijd voor een bezoekje aan de geboortestreek van haar vader Adriaan Desair. Voor de OLV-tocht schreef ze zich in zonder echte voorbereiding. “Ooit toen ik 50 werd, heb ik een marathon gelopen”, lacht Cecile. “Via een familielid schreef ik me in voor deze tocht. Het voelde wat aan als het herbeleven van een stukje familiegeschiedenis. Stappen door de streek waar mijn vader opgroeide en ravotte, maakte me sterk. Het deed wel iets. Ik voelde geen vermoeidheid.”

Het lukte Cecile om de 53 kilometer uit te wandelen in een tijd van 11 uur en 30 minuten én in de gietende regen. Ondanks het slechte weer blikt ook de organisatie tevreden terug. “De laatste deelnemers die arriveerden deden er ruim 12 uur over en stapten de klok rond.” De opbrengst van de trail gaat naar vzw Palliovik die de palliatieve thuiszorgafdeling voor kinderen van het UZ Leuven financieel ondersteunt.

De voetballers van Lindelhoeven deden de trail met een compleet elftal.© path

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer