Themabeeld.© EPA-EFE

Zes doden en drie zwaargewonden nadat vrachtwagen op politiecontrole in Sevilla botst

Zes mensen zijn dinsdag om het leven gekomen in Los Palacios (Sevilla), waar een vrachtwagen is ingereden op een controlepost van de Guardia Civil. Dat melden Spaanse media.

blg

Onder de dodelijke slachtoffers zijn twee agenten van de Guardia Civil. Volgens de eerste gegevens gaat het om een ongeluk en had de vrachtwagenchauffeur niet de intentie om opzettelijk op de controlepost in te rijden.

Het ongeluk gebeurde rond 04.40 uur op de AP-4 in de richting van Sevilla. De vrachtwagenchauffeur zou een abrupt manoeuvre hebben uitgevoerd en daardoor op de vluchtstrook verschillende voertuigen die bij de controle betrokken waren, hebben aangereden. De balans is zeer zwaar: zes mensen lieten het leven en drie mensen liepen ernstige verwondingen op.

De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd. Hij werd opgepakt en getest op alcohol en drugs, met negatief resultaat.

De Spaanse premier Pedro Sánchez drukte op X zijn diepste medeleven uit met de families van de omgekomen slachtoffers. Hij wenste de gewonden een spoedig herstel toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER