Tibe Grijp spurt naar de overwinning.© RR

Tibe Grijp de snelste in Mol Sluis

Mol -

Tibe Grijp (15, Acrog-Tormans) won zondag de wedstrijd voor nieuwelingen in Mol Sluis, de wedstrijd die voorafging aan de Zuidkempense Pijl voor elite zc en beloften. In de spurt versloeg hij Arnaud Delimont en Rune Van Der Moeren (Ravels, Team Kempen).

“Ik denk dat al snel duidelijk was dat we zouden sprinten, ook al werd er af en toe geprikt vanuit het peloton”, aldus Grijp. “Zelf probeerde ik ook een paar keer, onder meer met Delimont. Dat we uiteindelijk in de spurt de eerste twee plaatsen nog wisten te behalen maakt het alleen maar straffer.”

De 15-jarige student Natuurwetenschappen aan het vierde middelbaar van Campus Rozenberg kwam in de spurt al vrij vroeg op kop te zitten. “Ik maakte er inderdaad een lange spurt van. Zo’n 700 meter voor de finish lag ik al in eerste positie. Gelukkig stond de wind goed en viel ik niet stil. Aan de meet had ik nog een half wiel voor op Delimont.”

Het was meteen de eerste overwinning voor de tweedejaars nieuweling uit Balen. “Niet enkel mijn eerste zege van het seizoen. Maar ook sinds de overstap naar de nieuwelingen. En dat net op de dag van Balen jaarmarkt. Ja, er kwamen smoutebollen aan te pas (lacht).”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen