© De Ideale Wereld / Isosport

Salonremise tussen Westerlo en Genk is spek naar de bek van De Ideale Wereld: “Op stage in een klooster nog geoefend op non-voetbal”

De salonremise tussen KVC Westerlo en KRC Genk heeft al voor heel wat ophef gezorgd. Satirisch actualiteitsprogramma De Ideale Wereld deed er nog een schepje bovenop.

Hannes Van Gael

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Hoe Westerlo na de ‘blessure’ van Bolat ineens besliste om Genk het gelijkspel te gunnen

Hein Vanhaezebrouck had niet verwacht dat hij het ooit zou zien in het Belgisch voetbal, maar Westerlo en Genk deden het zondagavond toch. Beide clubs hadden aan een puntje genoeg om hun doelen te bereiken – het behoud voor Westerlo en deelname aan de kampioenschapseindronde voor Genk – en besloten om de bal tijdens de laatste minuten doelloos rond te spelen. Het zorgde voor vreemde taferelen en het nieuws was al snel het overheersende onderwerp in voetbalkringen.

Terwijl Westerlo voor een sanctie moet vrezen en intussen ook trainer Rik De Mil uit het zadel lichtte, lieten ze bij De Ideale Wereld ‘de Woordvoerder’ op het thema los. Niet de echte persman van Westerlo, wel fictief personage Lander Cobbaert, vertolkt door Carl Dircksens.

LEES OOK. ANALYSE GOOTS. “Ik begrijp de kritiek van Vanhaezebrouck op de salonremise in Westerlo-Genk, het waren zeer pijnlijke minuten om naar te kijken”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL