Lenn De Roovere finisht met het vingertje in de lucht. “Mijn opa overleed een week na mijn vorige passage in Budingen. Hij was écht een van mijn grootste supporters.”© RR

Lenn De Roovere boekt eerste seizoenszege in Budingen en eert zijn overleden opa

Lenn De Roovere won afgelopen weekend de juniorenwedstrijd in Budingen. De jonge renner uit Puurs klopte uiteindelijk zijn metgezel Sebbe Van Hove in de spurt met twee na een lange vlucht. “Hier heb ik de hele winter mijn best voor gedaan”, gaf hij als verklaring voor dit succes.

Leon Ceulemans

Lenn De Roovere maakte deze winter de overstap van het Van Mossel Heist CT naar Crabbé-Dstny. Hij bedankte voor het vertrouwen door te winnen op een plek waar hij absoluut geen goede herinneringen aan overhield. “Twee jaar geleden was ik in Budingen op weg naar mijn allereerste zege ooit, maar op 200 meter van de meet kreeg ik af te rekenen met materiaalpech. Weg overwinning, uiteindelijk bolde ik als tweede over de meet.”, aldus De Roovere. “En de week daarop overleed mij opa, toch wel één van mijn grootste supporters. Voor hem stak ik een vinger in de lucht naar de hemel.”

Dat Lenn De Roovere, die vorig seizoen al goed was voor drie overwinningen, zo vroeg op het seizoen al wint, zat er al aan te komen. In Opwijk reed hij al naar een 3de plek. “Ik werk er keihard voor en ik trof bij Crabbé-Dstny een bijzondere groep. Ik krijg de volle steun van grote man Jo Van Gossum, die in Budingen getuige was van mijn overwinning, en ploegleider Danny Vanderaerden. Daarnaast werk ik sinds deze winter ook nauw samen met Roman Vanstaen van het Soudal Quick-Step Devo Team. Hij bezorgt mij trainingsschema’s, die ik nauwgezet naleef, en geeft ook voedingsadvies, zodat mijn mama weet wat ze de dag voor een koers voor mij moet klaarmaken (lacht).”

Het legt de 17-jarige student industriële wetenschappen aan het SJABI in Puurs geen windeieren. Er zouden enkele leerkrachten supporters zijn en zelf blijft hij hyperambitieus. “Ik zou dit jaar graag voor een eerste keer op het podium staan van een UCI-wedstrijd, of een andere grote koers. Dat is het volgende doel”, besluit De Roovere.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen