Direct naar artikelinhoud
Netflix

'How It Ends': stapel onuitgewerkte ideeën op een teleurstellend hoopje

'How It Ends'.Beeld Netflix

De wereld is om zeep. Letterlijk, in de actiethriller How It Ends van David M. Rosenthal. Helaas is de film zelf ook alweer de zoveelste mislukte worp van Netflix, met zijn monotoon verhaal en onuitgewerkte personages.

How It Ends speelt zich af net voor 'een gebeurtenis' het einde van de beschaving inleidt. Will (Theo James) en Samantha (Kat Graham) zijn toekomstige ouders, maar Will moet in feite nog de zege van Samantha's bokkige vader Tom (Forest Whitaker) zien te krijgen.

Hij trekt daarop naar Chicago om Tom te bezoeken, terwijl zijn toekomstige in Seattle blijft. Wanneer vervolgens plots alle communicatienetwerken verstoord worden en ook de elektriciteit over heel de VS uitvalt, stapt Tom in de auto om zijn dochter in veiligheid te brengen. Weliswaar niet voor zich in een hilarisch dramatisch shot tot zijn schoonzoon te richten: “Only one question: are you coming with me?”

De plot bestaat uit een hoopje onuitgewerkte ideeën, terwijl de acteerprestaties effenaf dof zijn

Onorigineel

Een film over het einde van de wereld kan onmogelijk saai zijn, denkt u? Deze mix van Cloverfield en Taken bewijst mooi het tegendeel. Als twee ridders op het witte paard banen Tom en Will zich een weg voorbij militaire checkpoints, en krijgt Will meermaals de kans om zich tegen zijn norse schoonvader te bewijzen. Meer nog: Will evolueert in geen tijd van een onhandige, nerveuze knaap naar een Jason Statham.

Forest Whitaker en Theo James in 'How It Ends'.Beeld rv

Originaliteit is in How It Ends ver te zoeken, gezien haast elke sequentie identiek is: de hoofdpersonages worden achtervolgd door een stel hillbillies, waarna een stand-off volgt om daarna opnieuw naar benzine op zoek te gaan. De plot bestaat verder uit een hoopje onuitgewerkte ideeën, terwijl de acteerprestaties van Theo James en Forest Whitaker effenaf dof zijn. Waar is de Whitaker uit Bird, The Last King of Scotland of Arrival

En dan hebben we het nog niet eens over het verschrikkelijk teleurstellende einde van de film gehad. We geven geen spoilers mee, maar neem het van ons aan dat u vol ongeloof naar uw tv zal staren, terwijl je je afvraagt of het dat nu was. 

In de veronderstelling dat u zo ver zal geraken, natuurlijk.

Te zien op Netflix.