© svds

993 leden van jeugdbewegingen vestigen wereldrecord met zingen van ‘Vrolijke Vrienden’

Op de Mechelse Grote Markt vierden vrijdagmorgen honderden leden van onder andere Scouts, Chiro en KSA de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Met 993 leden hebben de enthousiastelingen ook het wereldrecord ‘Vrolijke Vrienden’ zingen gevestigd.

Stijn Van de Sande

Voor wie in uniform kwam had de stad een ontbijt voorzien met onder andere koffiekoeken en chocomelk. Iedereen kreeg daarnaast ook nog eens een brooddoos. Peter Van de Veire en Julie Van den Steen van MNM zonden live uit vanop de Grote Markt en brachten Milo Meskens en Ingeborg mee voor optredens.

“De jeugdbeweging is bijzonder belangrijk”, zegt Ingeborg , die zelf in de Chiro gezeten heeft en haar razend populaire nummer ‘Gratitude’ bracht. “Het is een plek waar je vrienden kan maken en waar het sociaal contact helemaal anders is dan met bijvoorbeeld medestudenten of ouders. Je groeit er ook als mens.”

Alle leden van de jeugdbewegingen die afgezakt kwamen naar de Grote Markt vestigden ook een nieuw wereldrecord. Met maar liefst 993 zongen ze samen uit volle borst ‘Vrolijke Vrienden’.

In Mechelen gaan zo’n 3.000 kinderen en jongeren iedere week naar de jeugdbeweging.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© svds

© svds

© svds

© svds

© svds

© svds

© svds

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER