© Dirk Vertommen

Man dreigt ermee dochter (12) van ex te verkrachten

Een 37-jarige man uit Vorst stond in Mechelen voor de correctionele rechtbank voor belaging en bedreiging van zijn ex-vriendin, maar ook van haar twaalfjarige dochter. Zo dreigde hij er onder meer mee om de tiener te verkrachten en in mekaar te slaan.

Theo Derkinderen

Op 1 oktober 2018 stapte een vrouw naar de politie in Mechelen met de melding dat haar ex haar en haar dochter herhaaldelijk lastigviel. “Zo zei hij dat hij het twaalfjarige meisje zou verkrachten en kapotslaan moest hij haar tegenkomen en dreigde hij er ook mee om hun huis in brand te steken”, zei openbare aanklager Nele Poelmans. “Ook de auto van de vrouw werd beschadigd en een buur getuigde dat de man al meermaals voor de deur van de vrouw had gestaan en allerlei zaken in het Arabisch had geroepen. Hij sliep soms ook in de gang en deed er zelfs zijn behoefte.”

Contactverbod

Tijdens zijn verhoor bij de politie minimaliseerde Abdeslam B. de feiten. Volgens hem ging het enkel om woordenwisselingen. De man werd voor de Mechelse onderzoeksrechter geleid. Die liet Abdeslam vrij onder strenge voorwaarden en legde onder meer een contactverbod op. Maar daar hield hij zich niet aan. Nauwelijks een maand later had de man al 342 keer gebeld met zijn ex en haar dochter. Dat deed B. uiteindelijk toch in de gevangenis belanden en zit daar tot op vandaag nog steeds. Rechter Suzy Vanhoonacker merkte op dat B. een tijdje geleden al eens tot één jaar cel werd veroordeeld voor soortgelijke feiten.

“Mijn cliënt beseft dat hij in de fout is gegaan”, zei B.’s advocaat Cédric Monheim. “Aanvankelijk was hij ook niet op de hoogte van het contactverbod dat de rechter hem had opgelegd. Ondertussen wil hij schoon schip maken met het verleden. Hij heeft een nieuwe vriendin leren kennen en wil de draad van het leven zo snel mogelijk weer oppikken.”

Het Openbaar Ministerie tilde zwaar aan de feiten en eiste twee jaar cel. Vonnis valt op 20 februari.