© Bart Van den Langenbergh

Voetballertjes toch op kamp na annulatie Schalke 04-stage

Zeventig jeugdspelers beleven deze week op het veld van voetbalclub KVV Vosselaar toch een voetbalkamp. Eind juni kreeg de club, net als 32 andere Vlaamse voetbalclubs, te horen dat de geplande Schalke 04-stage niet doorging. De Vosselaarse club sloeg samen met KFC Pulle de handen in elkaar om de jongeren toch te kunnen laten voetballen.

BART VAN DEN LANGENBERGH

52 jonge voetballers van KVV Vosselaar en 18 jeugdspelers van KFC Pulle (Zandhoven) laten nog de hele week de bal rollen op de terreinen vlak bij de Konijnenberg in Vosselaar. Eind juni zag het er nochtans niet goed uit. 33 Vlaamse clubs, waaronder Vosselaar en Pulle, kregen een mail waarin stond dat hun geplande Schalke 04-stages niet konden doorgaan. De voetbalkampen, genoemd naar de Duitse topclub, werden geannuleerd naar aanleiding van het faillissement van de Nederlandse organisator Sporting Events. Voor duizend Vlaamse jeugdspelers en hun ouders was dit een immense teleurstelling. Ze hadden ook gemiddeld 200 euro betaald voor het kamp, waarin normaal gezien ook een bezoek aan het stadion van Schalke 04 in Gelsenkirchen gepland stond.

Vosselaar en Pulle sloegen samen met de organisatie Voetbalito de handen in elkaar om deze week toch een vijfdaags voetbalkamp te organiseren voor de U6 tot en met U15. “De ouders moeten hiervoor niets extra betalen. Voetbalito begeleidt het kamp en zowel onze club als Pulle leveren trainers”, zegt Jurgen Vogels, jeugdvoorzitter bij KVV Vosselaar. “Dankzij sponsoring en vrijwilligers kunnen we de spelers een middagmaal, fruit en drank aanbieden. Als we dit als alternatief voor het Schalke 04-gebeuren kunnen aanbieden, dan hebben we toch ons best gedaan. Alleen een bezoek aan Schalke 04 en een shirt van de club zijn er niet bij. We hadden dat nog gevraagd aan de Duitse club, maar het bleef windstil.”

De achttien spelers van Pulle worden elke dag met twee minibusjes van en naar Vosselaar gebracht. “Er hadden aanvankelijk 25 spelers ingeschreven voor de Schalke 04-stage in onze club”, vertelt trainer Ronny Van Laer van KFC Pulle. “De spelers die deelnemen aan dit kamp in Vosselaar amuseren zich. Het maakt niet uit wie het organiseert. Zo lang ze maar kunnen voetballen.”

Jakob Verlinden (9) van de U11 in Vosselaar heeft het naar zijn zin. “We voetballen heel veel en het eten is ook zeer lekker”, reageert de jongere. “Ik leer heel wat dingen bij en het maakt niet uit of het door Schalke wordt georganiseerd of niet.”

Ook Simme Dendievel (9) van de U10 uit Pulle traint graag mee. “Ik heb al heel wat andere deelnemers leren kennen. Ik steek hier heel wat op om beter te kunnen voetballen.”

Organisator Voetbalito helpt heel wat clubs die gedupeerd zijn door het Schalke-gebeuren uit de nood. “We vonden het sneu dat honderden kinderen in België geen voetbalkamp zouden krijgen”, schetst Igor Hameleers van Voetbalito. “Mits een samenwerking met een aantal clubs organiseren we gratis een alternatief kamp. Zo begeleiden we niet alleen in Vosselaar maar ook in Horendonk, Beringen en Zelzate voetbalkampen.”

voetbalito.be