Colombiaans international Angola-Rodas vervangt Elias Lasisi bij Oostende

Als vervanger van de geschorste Elias Lasisi heeft Filou Oostende de Colombiaanse international Braian Alexander Angola-Rodas (25, 1m95) aangeworven tot het einde van dit seizoen. De kustploeg heeft een optie om de overeenkomst te verlengen voor het seizoen 2019-2020.

rpo

“Braian Angola is een veelzijdige shooting guard die het Oostendse roster opnieuw extra diepgang moet geven”, zegt sportief manager Philip Debaere. “De Colombiaan wordt eind deze week in Oostende verwacht waarna alles in het werk zal worden gesteld om hem zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.”

Braian Alexander Angola-Rodas speelde dit seizoen in de NBA G-league bij Lakeland Magic. In gemiddeld 24’18” was hij er goed voor 9,8 punten, 4,4 rebounds, 2,6 assists en 1,5 steals. Lakeland Magic eindigde op de tweede plaats in de Eastern Conference. In de conferentie-finale verloor Lakeland Magic na overtime met 106-108 tegen Long Island Nets.

Vorig jaar baskette hij in de NBA Summer League bij Orlando Magic.

Voordien speelde hij college-basket bij North Idaho College (2014-2016) en bij Florida State Seminoles (2016-2018).

Angola-Rodas verdedigde de kleuren van zijn land in de FIBA AmeriCup 2017 waar hij als gemiddelden 12,7 punten, 5,7 rebounds en 2 assists haalde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen