© jvdp

Burgemeester gaat voor derde termijn en wil zichzelf opvolgen

Radio 2 gaf maandag alle burgemeesters van de provincie Antwerpen tien minuten spreektijd tijdens de Burgemeestersmarathon, die te volgen was op de radio en Facebook.

Kristin Matthyssen

Luc Van Hove (CD&V) van Zandhoven vertelde dat de twaalf jaar voorbij zijn gevlogen en hij met volle goesting klaarstaat voor een derde ambtstermijn als burgemeester van Zandhoven. "Het is de schoonste job, ook omdat ik zo'n goede ploeg heb en nooit het gevoel heb dat die twaalf jaar beginnen te wegen", zei hij. "Ook het gemeentepersoneel werkt heel hard. Met het Masterplan, ligt de blauwdruk klaar voor waar we naartoe willen de komende twintig jaar met onze vijf deelgemeenten."

De interviewer vroeg of het klopt dat in Zandhoven de kleinere deelgemeenten stiefmoederlijk behandeld worden door de hoofdgemeente. De burgemeester counterde die kritiek en zei dat het makkelijk is om zulke gevoelens bij de mensen te voeden. "In Pulle gaan we net de twee dorpsingangen vernieuwen en in de Kerkstraat in Massenhoven leggen we een nieuw fietspad aan." Volgens de burgemeester klopt het evenmin dat het Masterplan in eerste instantie enkel voor Zandhoven bedoeld was.

Het meest trots is hij op de sporthal Het Veld die deze legislatuur geopend werd en jaarlijks 55.000 sporters ontvangt. Er was ook nog een vraag over het fietspad tussen de Lammerenberg en Het Veer en de huizen die daar onteigend gaan worden. Op de vraag wat de burgemeester het meest zou missen, antwoordde hij 'alles', maar vooral toch het samenwerken rond projecten en de ontmoetingen met mensen. "Ik zou door een rouwproces moeten mocht ik geen burgemeester blijven. Politiek is een microbe."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER