Powerrangers in actie op de wedstrijd in Sint-Lenaarts.© Elke Lamens

Powerrangers uit Overbroek trekken aan langste eind op touwtrekwedstrijd met Belgische topteams

Sint-Lenaarts -

In het binnengebied De Schakel aan het Huppeldepupstraatje vond aan de vooravond van Sinksenkermis een krachtmeting plaats. Negen topploegen uit de Belgische touwtrekcompetitie namen het tegen elkaar op. De Powerrangers uit Overbroek bleken de sterksten.

Touwtrekvereniging Vandakker uit Sint-Lenaarts nodigde thuis de touwtrekkers van Overbroek, Retie, Kasterlee, Merkpslas, Hoogstraten, Ravels en Nijlen uit op een avondcompetitie.

Het waren niet alleen sterke heren die zich met elkaar maten, want in de combiteams trokken ook dames en jeugd mee. “De samenstelling van de teams varieert, maar het uiteindelijke totaalgewicht moet met elk team overeenkomen”, klinkt het bij de organisatie.

Belgische top

Juryleden van de Belgische touwtrekbond zakten speciaal voor deze wedstrijd naar Sint-Lenaarts af. “Het niveau ligt hier hoog. Sommige scheidsrechters hier fluiten ook internationale wedstrijden.”

Net toen het fluitsignaal weerklonk om 19 uur gingen de hemelsluizen open, maar de touwtrekkers lieten het niet aan hun hart komen. Uiteindelijk trokken de Powerrangers aan het langste eind. (ella)

TTV Vandakker uit Sint-Lenaarts speelde een thuismatch.© Elke Lamens

TTV Vandakker organiseerde de avondcompetitie in Sint-Lenaarts.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners