De Groenstraat wordt een fietsstraat zonder kasseien.© Provincie Antwerpen

Groenstraat wordt een fietsstraat terwijl kasseien op spoorwegbrug verdwijnen

Mortsel/Hove -

De brug over de spoorlijn in de Groenstraat op de grens van Mortsel en Hove wordt aangepast. De straat, die deel uitmaakt van de fietsostrade (F1) tussen Antwerpen en Brussel, wordt eveneens een fietsstraat.

De provincie Antwerpen werkt samen met Mortsel en Hove om dit moeilijker punt voor fietsers te verbeteren. De kasseien op de brug maken plaats voor asfalt terwijl de straat omgevormd tot een fietsstraat. Deze ingrepen moeten meer veiligheid en fietscomfort bieden.

De provincie Antwerpen coördineert het project. Mortsel en Hove zorgden voor de aanstelling van de aannemer. De uitwerking van de plannen wordt op 140.000 euro geraamd. De lokale besturen hebben bij het Fietsfonds een subsidie voor de volledige kosten aangevraagd.

Het aanpakken van knelpunten op deze oudste fietsostrade van Vlaanderen is al langer bezig en er zijn nog ingrepen nodig. “We zijn blij dat we samen met Hove en de provincie dit litteken op de fietsostrade eindelijk kunnen aanpakken. Het is tegelijk het startschot om in de nabije toekomst ook andere belangrijke fietsknelpunten weg te werken”, geeft Mortsels schepen voor Mobiliteit, Steve D’Hulster (Vooruit), aan.

De provincie heeft namelijk plannen voor de Jordaenslei en het kruispunt Molenstraat - Christus Koningslaan in Mortsel. In Hove zijn er aanpassingen in de Kasteelstraat nodig.

Ook in Hove is mobiliteitsschepen Lenn De Cleene (N-VA) tevreden: “Het vernieuwen van de F1 in de Groenstraat is niet alleen een stap vooruit in verkeersveilige mobiliteit, maar ook een blijk van onze toewijding aan een duurzame en fietsvriendelijke omgeving. Samen met de stad Mortsel en de provincie Antwerpen, maken we van veilig en aangenaam fietsen een topprioriteit.”

De werken vatten op maandag 13 mei aan. De fietsers zullen een omleiding van vierhonderd meter moeten volgen. (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel