© Photo News

Dader van vechtpartij bij show Dimitri Vegas & Like Mike moet voor rechtbank verschijnen

De dader van de vechtpartij tijdens het optreden van Dimitri Vegas en Like Mike in Antwerpen verscheen donderdag voor de raadkamer. Die besliste om de man, een 52-jarige Nederlander, door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Bij de vechtpartij raakte één slachtoffer toen zwaargewond.

jtp

Op 15 december 2017 vond er een vechtpartij plaats in het Sportpaleis tijdens een show van Dimitri Vegas & Like Mike. Eén slachtoffer, Toon (28), kreeg een zware slag op het hoofd, viel op de grond en verloor het bewustzijn. Het slachtoffer liep daarbij een schedelbreuk en hersenbloeding op en verkeerde een tijd in levensgevaar.

De Antwerpse politie startte meteen met een onderzoek. Eind april werd een oproep gelanceerd in het programma ‘Faroek’ naar tips en getuigenissen.

Oorspronkelijk was sprake van een verdachte met een opvallende tatoeage, maar die piste bleek tijdens het verdere onderzoek onjuist. De doorbraak kwam er nadat er ook een getuigenoproep werd gelanceerd in ‘Opsporing Verzocht’ in Nederland.

De dader bleek een 52-jarige man uit het Nederlandse Zwijndrecht te zijn. Hij werd in augustus van vorig jaar opgepakt door de politie van Rotterdam. Woensdag besliste de raadkamer in Antwerpen hem door te verwijzen.

LEES OOK. Nieuwe beelden opgedoken van vechtpartij in Sportpaleis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER