Invaller Dodi Lukebakio veroorzaakt penaltyfout in stadsderby tegen Real Betis, maar speelt met Sevilla alsnog gelijk

Lukebakio in actie.© Getty Images

Dodi Lukebakio heeft zondag op de 33ste speeldag in La Liga met Sevilla 1-1 gelijkgespeeld bij de buren van Betis. De Rode Duivel startte de stadsderby op de bank, maar mocht al na een kwartier de geblesseerde Isaac Romero komen vervangen. Vijf minuten voor tijd werd hij vervangen door Erik Lamela.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Bij de rust stond Betis 1-0 voor, dankzij een strafschopdoelpunt van Isco. Uitgerekend Lukebakio kreeg het leer ongelukkig tegen de arm en scheidsrechter Sanchez wees resoluut naar de stip. Kike Salas scoorde de gelijkmaker in de 56ste minuut, op assist van Marcos Acuna.

Lukebakio beging ongelukkig hands.© EPA-EFE

In de stand is Sevilla met 38 punten dertiende. Betis staat met 49 punten zes plaatsen hoger gerangschikt.