26-jarige voelt zich niet zo goed tijdens haar huwelijk. Enkele uren later is ze overleden

© Shutterstock

Enkele uren na haar huwelijk is een 26-jarige vrouw zaterdag ingestort op haar eigen trouwfeest in Auckland, Nieuw-Zeeland. Jamieka ‘Jamie’ McCarthy-Ngapera overleed dezelfde dag nog. Haar familie en kersverse echtgenoot kunnen nog steeds niet vatten wat er precies gebeurd is. “Dit is een verschrikkelijke schok voor ons”, zegt haar man aan de plaatselijke media.

mrra

Wat de mooiste dag van hun leven had moeten worden, eindigde in een nachtmerrie op het prachtige schiereiland Whangaparaoa. Toen Jamie in haar prachtige witte kleed zat, voelde ze zich niet zo heel goed. Niet van de zenuwen, zo bleek achteraf. Terwijl haar vader haar naar het altaar bracht, ging haar gezondheid pijlsnel achteruit.

Bacterie

Enkele uren later stuikte ze in elkaar. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. Haar familie reageert gechoqueerd, want Jamie was voor die grote dag niet ziek geweest. Volgens de artsen kreeg de vrouw echter een acute meningokokkeninfectie, een bacteriële hersenvliesontsteking.

Zo’n meningokokkeninfectie kan in de loop van enkele uren levensbedreigend zijn. Het begint meestal onschuldig, met een griepachtige toestand. Op hetzelfde moment zijn er kleine rode puntjes of vlekken op de huid, een teken aan de wand van een ernstigere oorzaak. Als die meningokokken een hersenvliesontsteking ontketenen, dan is de situatie vaak niet meer te redden.

De ziekte maakte al één slachtoffer, maar de dokters vrezen nog voor verdere besmetting. Daarom staan ze in nauw contact met de mensen die dichtbij Jamie stonden tijdens haar huwelijk. Ze doen er alles aan om de verspreiding van de bacterie in te perken.

“Prachtige echtgenoot”

Ondertussen moet Jamies familie afscheid nemen van hun geliefde. “Zij was de liefste persoon ter wereld. Ze was zo gelukkig dat ze kon trouwen, een liefdevol moment. Een prachtige echtgenote, een dochter, een kleindochter, een zus, een nicht, een vriendin. Jamie deed alles voor hen en cijferde zichzelf soms helemaal weg. Ze hield heel veel van het leven, maar nu is dat haar ontnomen. We zullen haar voor altijd missen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen