© frans sluyts

Ook Straatvinken in Zandhoven aan de tel

In de vervoersregio Antwerpen en in Leuven heeft donderdagavond het eerste gezamenlijke telmoment van het mobiliteitsonderzoek Straatvinken plaatsgevonden. Meer dan 2.200 mensen schreven zich vooraf in om van 17 tot 18 uur al het verkeer in hun straat - ook voetgangers en fietsers - te tellen.

Kristin Matthyssen

Onze medewerker Frans Sluyts deed dit op de Oelegembaan 2 in Zandhoven. Hij telde 11 vrachtwagens, 66 bestelwagens, 5 bussen, 540 auto's en bromfietsen, 51 fietsen en 10 voetgangers in beide rijrichtingen.

Toch wel veel, zeker qua vrachtwagens in de dorpskom. Gemeenteraadslid Pieter Helsen (N-VA) vroeg donderdagavond in de gemeenteraad nog of de situatie van de door werkzaamheden tijdelijk afgesloten Kerkstraat ter hoogte van de Hogeweg in Massenhoven niet bestendigd kan worden, omdat de Massenhovenaars van de rust genieten en het verkeer blijkbaar zonder al te grote problemen elders zijn weg vindt. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) merkte op dat die vrachtwagens toch elders in de gemeente voor extra belasting zorgen, maar dat die bewoners het solidair ondergaan. Een blijvende knip van de Kerkstraat vond hij dus geen goed idee in Massenhoven, maar hij gaf wel nog eens aan dat de gemeente ijvert voor een verbod op zwaar, niet-lokaal verkeer in de dorpskernen van Zandhoven en Massenhoven, door een verbodsbord te plaatsen voor zware vrachtwagens die in Oelegem de E34 verlaten. Hierover was drie weken geleden overleg gepland met de gemeente Ranst en het Agentschap Wegen en Verkeer, maar dat overleg werd uitgesteld.

2600 namen deel aan straatvinken in provincie Antwerpen en Leuven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER