Losgeslagen militaire paarden zorgen voor chaos in Londen: zeker vijf mensen gewond

De vijf paarden die op hol waren geslagen en door het centrum van Londen galoppeerden, zijn allemaal gevangen. Dat melden Britse media. Een van de paarden was bedekt met bloed en zeker vijf mensen raakten gewond. Het duurde bijna twee uur vooraleer alle paarden gevat waren, de dieren legden in totaal bijna 10 kilometer af.

SGG
Bron: The Telegraph, The Guardian, The Daily Mail

De paarden van de Household Cavalry, een onderdeel van het Britse leger, sloegen woensdagochtend rond 8.30 uur plaatselijke tijd op hol tijdens een dagelijkse ochtendtraining. Volgens de BBC schrokken ze van geluiden van een bouwwerf. Daarbij gooiden ze hun ruiters af en liepen ze de stad in.

Er is sprake van zeker vijf gewonden. Een van de slachtoffers raakte gewond toen een paard tegen een auto botste in de buurt van het Clermont Hotel. De gewonden krijgen medische verzorging.

Een van de paarden zat onder het bloed. Volgens een getuige komt dat omdat het paard tegen het raam van zijn auto was gebotst. “Ik zat gewoon bij de auto met mijn passagier”, zegt de getuige. “Ik zag het paard niet aankomen. Toen het gebeurde, was ik helemaal in shock. Toen zag ik ongeveer drie of vier paarden. Ik denk dat het witte paard mijn auto heeft geraakt.”

Een ander paard botste tijdens de vlucht frontaal tegen een geparkeerde tourbus. De voorruit van de bus barstte daarbij bijna volledig.

Iets voor 11 uur plaatselijke tijd liet het leger weten dat alle paarden gevat waren. “Een aantal militaire werkpaarden is vanmorgen tijdens een routineoefening losgeraakt. Alle paarden zijn nu teruggevonden en teruggebracht naar het kamp. Een aantal personeelsleden en paarden zijn gewond geraakt en krijgen de juiste medische zorg”, klonk het.

© AP

© PA

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER