Plus ArtikelVoetbal Challenger Pro League - Promotion Play-offs: Patro Eisden - KMSK Deinze 0-4

KMSK Deinze mept Patro Eisden al in de heenmatch tegen het canvas: “Dit mogen we niet meer uit handen geven”

KMSK Deinze heeft een riante uitgangspositie op zak.© Dick Demey

EISDEN -

KMSK Deinze zit met anderhalf been in de volgende ronde van de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League. De Tigers wonnen de heenwedstrijd bij Patro Eisden met 0-4 en kunnen zich nu al opmaken voor twee duels met de winnaar van de confrontatie tussen Zulte Waregem en Lommel SK.

Johan Polet

Deinze klom op het einde van een gesloten eerste helft op voorsprong. Een op Bafodé Dansoko (ex-Deinze) afgeweken schot van Gonzalo Almenara belandde fraai in de kruising. Een ideaal moment om te scoren tegen een ploeg die zelf maar moeilijk het spel kan maken. De Tigers verdubbelden kort na de herneming hun bonus. Thuisdoelman Justin Heekeren loste een schot van Jellert Van Landschoot, waarna de rebound door Emilio Kehrer werd verzilverd. Een onherkenbaar Patro bleef achterin knoeien. Henk Dijkhuizen zette knullig zijn voet op Lennart Mertens, die de terechte strafschop zelf omzette. Kehrer legde op counter de eindstand vast met zijn tweede van de namiddag. In de slotfase trapte de doorgebroken Souleymane Anne een fraaie kans onbegrijpelijk naast het doel in plaats van de beter gepositioneerde Van Landschoot aan te spelen. Aan de overzijde kon enkel de ingevallen Marius Noubissi enkele keren dreigen, maar doelman Nacho Miras pakte zijn tiende clean sheet van deze campagne.

Dansoko komt druk zetten bij Schuermans.© Dick Demey

Gonzalo Almenara navigeert tussen twee Patro-spelers.© Dick Demey

“We voerden het plannetje perfect uit”, glundert een gelukkige Emilio Kehrer. “We waren gezond agressief en speelden een volwassen wedstrijd. Dit was een collectief sterke prestatie. Ik voelde me goed in mijn vel de voorbije weken. Ik heb die positieve lijn met twee doelpunten doorgetrokken en steek nu boordevol vertrouwen. We mogen dit uitstekende resultaat niet meer uit handen geven in de terugwedstrijd. Het komt eropaan om opnieuw geconcentreerd en met dezelfde mentaliteit aan die match te beginnen. We moeten nog niet vooruitkijken. De coach zal ons met beide voeten op de grond houden. We moeten woensdag nog eens 90 minuten het volle pond geven”, aldus Kehrer.

Bittere ernst

“Ik had in het eerste halfuur al een goed gevoel, hoewel er toen weinig te beleven viel”, reageert coach Hans Somers. “We waren vanaf de eerste seconde geconcentreerd, wonnen de duels om de tweede bal en leden weinig balverlies. We wisten zeer goed op welke manier we Patro moesten bekampen. De spelers hebben het plannetje uitstekend uitgevoerd. Onze collectiviteit was een grote troef. Ik zag een sterk Deinze in de tweede helft, waarin we opnieuw vanuit de omschakeling zeer dreigend waren. Ons overwicht had nog meer goals moeten opleveren. Dit is een aandachtspunt voor woensdag. We gaan de terugwedstrijd op dezelfde manier voorbereiden. De spelers kregen rust op zondag, maar vanaf maandag is het opnieuw bittere ernst. We moeten proberen in het goede ritme te blijven. We willen ook die match winnen. Ik weet nog niet of ik enkele spelers rust zal gunnen. We gaan in de komende uren en dagen een evaluatie maken waarna we knopen zullen doorhakken.”

Gonzalo Almenara navigeert tussen twee Patro-spelers.© Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners