© gemeente zandhoven

Gemeente deelt eigen nieuwjaarkezoetezakken uit

Nieuwjaarkezoetezingen is een mooie traditie in de Kempen en zeker ook in Zandhoven. De gemeente wil die traditie graag ondersteunen door een eigen zingzak te ontwerpen en uit te delen aan de schoolkinderen.

Kristin Matthyssen

Kinderen die niet in de gemeente zelf naar school gaan, kunnen hun zak ophalen in het gemeentehuis. Dit jaar wordt er uitzonderlijk gezongen op zaterdag 30 december.

“De gemeente Zandhoven wil mooie tradities in ere houden en als het kan nog mooier maken”, zegt Hans Soetemans (CD&V), schepen voor Jeugd in Zandhoven. “Om deze traditie nog wat meer kracht bij te zetten hebben we zelf een nieuwjaarkezoetezak ontworpen.” De zak wordt voor de kerstvakantie via de scholen aan alle kinderen uitgedeeld. Kinderen die in Zandhoven wonen, maar niet in de gemeente naar school gaan, kunnen hun zakje ophalen aan de onthaalbalie in het gemeentehuis vanaf 18 december.

“We hebben heel goed nagedacht over het ontwerp van de zakjes”, zegt schepen Soetemans. “Het resultaat mag er dan ook zijn: een nieuwjaarkezoetezak om met de glimlach op pad te gaan!” Op de zak zelf is nog plaats over. “Dat is een bewuste keuze”, legt de schepen uit. “Die ruimte kunnen de kinderen gebruiken om hun zak nog wat te ‘pimpen’. We dagen de kinderen – en hun ouders – trouwens uit om een originele foto met onze nieuwjaarkezoetezak te maken en die dan te posten op Instagram of op de Facebookpagina met de #nieuwjaarzingen #inzandhoven. De grappigste, mooiste of ontroerendste foto’s publiceren we in het volgende gemeenteblad.”

Net zoals de afgelopen jaren ontvangt de gemeente de zangertjes ook zelf met open armen. In Viersel kun je terecht in het openbaar lokaal (Parochiestraat 5), in Pulderbos in het gemeentezaaltje (Dorp 12), in Pulle in de parochiezaal (Dorpsstraat 42) en in Zandhoven in het gemeentehuis (Liersebaan 12). De burgemeester zal de kinderen dit jaar persoonlijk verwelkomen in Massenhoven.

Om alle inwoners aan te moedigen om mee te doen, zat er in het vorige gemeenteblad een poster. Wie de poster aan zijn raam hangt, toont dat zangertjes zeker welkom zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER