Kustwacht redt gestrande vrouw en vijf kinderen van rots voor Turkse kust

Minstens vijftig bootvluchtelingen moesten worden gered van een rots voor de kust van Turkije nadat hun bootje het had begeven tijdens de oversteek naar Griekenland. De Turkse kustwacht had de personen midden in de nacht al gespot, maar kon niks ondernemen in het donker. Toen de dageraad aanbrak, vloog een helikopter uit om een vrouw en vijf kinderen in veiligheid te brengen.

pjv

De andere vluchtelingen moesten wachten op veer- en vissersboten om hen terug aan wal te brengen. De immigranten hadden geprobeerd de oversteek naar Griekenland te maken, maar belandden op de rotsen toen ze hun vaartuig moesten verlaten. De kustwacht werd midden in de nacht op de hoogte gebracht van de gestrande bootvluchtelingen, maar konden enkel dekens en voedsel brengen met een helikopter door de woelige zee en het rotsachtig gebied.

Pas in de ochtend konden ze uitrukken om de vrouw en de kinderen aan wal te brengen, terwijl de rest van de schipbreukelingen wachtte op de boten die hen kwamen oppikken. De nationaliteit van de vluchtelingen is voorlopig onbekend, maar vermoedelijk zijn het Syriërs die zich aan de riskante reis waagden.

De vrouw en de kinderen werden onmiddellijk opgepikt door een ambulance zodra ze voet aan wal zetten, maar er is momenteel niet bekend of er mensen gewond raakten tijdens de beproeving.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen