Rapper ontdekt brand en kan kinderen op het nippertje in veiligheid brengen

© rr

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De muziekstudio in de woning van rapper Seppe De Klerck, alias iRRi, werd zaterdagavond bij een brand nagenoeg helemaal vernield. De Klerck ontdekte de brand zelf en kon de kinderen die naast de muziekstudio sliepen, tijdig in veiligheid brengen.

guy van vliet/bert foubert

Seppe De Klerck is onder meer bekend als de helft van het populaire Wase rapduo iRRi & Hugo, maar hij verdiende op muzikaal vlak ook al ruim zijn sporen als producer. Hij heeft in zijn Sint-Niklase woning dan ook een eigen muziekstudio, die gevestigd is op de eerste verdieping. Daar ging het dit weekend mis toen er brand uitbrak.

Het was Seppe De Klerck zelf die de brand per toeval ontdekte en zo een drama kon vermijden. In de slaapkamer naast de muziekstudio sliepen immers de twee jonge kindjes van de rapper.

Rook

“We zaten beneden en ik hoorde een van onze kindjes huilen”, doet Seppe De Klerck het verhaal van wat hem overkwam. “Toen ik ging kijken en de trap op ging, rook ik meteen al een sterke, verbrande geur. In de gang hing ook rook. Het werd snel duidelijk dat die rook uit de muziekstudio kwam. Gelukkig was de deur dicht, waardoor de rook zich nog niet volledig over de bovenverdieping had kunnen verspreiden”, klinkt het opgelucht.

Seppe bracht zijn twee kinderen onmiddellijk in veiligheid en wachtte daarna de komst van de brandweer af. Die was vlug ter plaatse en de brandweerlui kregen het vuur snel onder controle. Toch werd grote schade aangericht in de muziekstudio van Seppe. Zowat alle apparatuur en meubelen in de studio waren vernield.

De oorzaak van de brand bleek een deken dat op een elektrisch verwarmingstoestel lag. Het deken vatte vuur en veroorzaakte de brand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen