© Fotomontage GVA

Geblesseerde Youri Tielemans is niet het enige zorgenkindje bij de Duivels: komt het nog goed voor het EK?

Op 50 dagen van de openingsmatch tegen Slovakije op het EK gaat het niet best met de middenvelders van de Rode Duivels. Na het uitvallen van Youri Tielemans blijven er niet veel over die momenteel fit zijn én spelen bij hun club.

Jonas Withouck

Liesblessure voor Tielemans

Het seizoen van Youri Tielemans (26) zit er mogelijk al op. De Rode Duivel moest zaterdagmiddag tijdens de topper met Aston Villa tegen Chelsea (2-2) al na 25 minuten naar de kant met een liesblessure. Tielemans onderging zondag de nodige scans, maar een update over de ernst is er nog niet.

Youri Tielemans stapte met zorgen van het veld zaterdag.© EPA-EFE

Hoe dan ook komt de blessure van Tielemans op een uiterst vervelend moment. Met Aston Villa was Tielemans volop in de running voor de top vier – en dus een plaatsje in de Champions League – in de Premier League. Ook Europees doen The Villans nog mee voor de prijzen, met komende donderdag de heenwedstrijd van de halve finales in de Conference League tegen Olympiakos.

Bij de Rode Duivels had Tielemans met zijn wereldmatch tegen Engeland eind vorige maand nadrukkelijk gesolliciteerd naar een basisplaats op het EK, nadat hij het voorbije jaar redelijk wat kritiek had gekregen.

Tielemans was vorige maand tegen Engeland nog de uitblinker.© Getty Images

Onana slechts invaller

Geen blessure voor Amadou Onana (22), wel andere zorgen: sinds enkele weken is hij geen basisspeler meer bij Everton, dat nog strijdt om het behoud in de Premier League. Op 15 april werd Onana bij een 4-0-achterstand op het veld van Chelsea aan de rust naar de kant gehaald, sindsdien stond hij niet meer in de basisploeg. De voorbije drie matchen mocht hij twee keer slechts een kwartiertje invallen.

Bij de Rode Duivels is Onana nochtans een van de eerste namen op het blad. Samen met Tielemans speelde hij een dijk van een wedstrijd eind vorige maand tegen Engeland.

Amadou Onana.© REUTERS

Mangala speelde bijna twee maanden niet

Nog zorgwekkender is de situatie van Orel Mangala (26) bij Olympique Lyon. De Belgische middenvelder mocht bijna twee maanden geen minuut meedoen in de competitie. Zondagavond mocht Mangala voor het eerst sinds 3 maart nog eens tien minuten invallen. Zijn overstap van Nottingham Forest in de winter was dus nog geen succes.

Tedesco is nochtans fan van Mangala, die tegen Engeland samen met Onana en Tielemans een driehoek op het middenveld vormde.

Orel Mangala.© Getty Images

Geen beterschap voor Vermeeren

De situatie van Arthur Vermeeren (19) is onveranderd. Sinds zijn toptransfer van Antwerp naar Atlético Madrid in de winter heeft Vermeeren drie keer mogen spelen: bij zijn eerste basisplaats eind januari werd hij gewisseld aan de rust, daarna mocht hij nog twee keer twintig minuutjes invallen. De laatste keer is al van 9 maart geleden.

Bondscoach Tedesco wilde Vermeeren een handje helpen door hem vorige maand 90 minuten te laten spelen in de oefeninterland tegen Ierland, maar dat werd een non-match van de Rode Duivels. Op dit moment heeft Vermeeren nog minder matchritme dan toen.

Arthur Vermeeren op de bank bij Atlético Madrid.© Getty Images

Zo zijn Kevin De Bruyne, sinds januari terug bij Manchester City en meteen op topniveau na zijn zware hamstringblessure, en Aster Vranckx, sinds enkele weken weer basisspeler bij Wolfsburg na een lange periode als invaller, de enige middenvelders van de Duivels met matchritme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER