BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ritwinnaar Wellens is ziek en trekt na overleg met ploegarts de stekker uit zijn Giro

GiroDe eerste Belgische opgave in de Giro is een feit en het is meteen een stevige naam. Ritwinnaar Tim Wellens verschijnt niet meer aan de start van de veertiende rit. Geen Monte Zoncolan dus voor onze 27-jarige landgenoot. Allicht hervat hij in de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland.

5 reacties

  • guido van der smissen

    6 jaar geleden
    man man toch nwij hebben nu toch niets,geen ronderenner,met moeite 5 klassieke renners en dat is het,onze renners eouden beter meedoen aan de paralympics
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Zeer spijtig. Maar hij is ook maar een mens.
  • frankie bressinck

    6 jaar geleden
    Gisteren een mooie etappe gezien maar Belgen? Waar waren ze nu de Quik-steppers en de landgenoten? Hun seizoen is reeds voorbij als de grote ronden aankomen. In het klassement staan ze weeral onderaan wat een losers!
  • ROGER DEPREZ

    6 jaar geleden
    Tim snel beterschap en proficiat voor de ritwinst.
  • Florent Marien

    6 jaar geleden
    De voorbije dagen sukkelde hij met een opkomende keelontsteking en bronchitis. Waarom dan tweemaal te vroeg in de aanval gaan. Toch respect: bij ziekte geeft men er beter de brui aan , verstandige beslissing.
  1. Plannetje van Bardet en co wordt sof en Pogacar kan het niet laten: de opvallendste momenten van rit 17

    Plannetje van Bardet en co wordt sof en Pogacar kan het niet laten: de opvallend­ste momenten van rit 17

    Geen nieuwe dagzege voor Tadej Pogacar in de Giro. De klassementsleider beleefde een probleemloze etappe in z’n roze trui. Het opvallendste manoeuvre van de dag kwam van DSM-Firmenich, al bleek het meesterplan uiteindelijk niet zo meesterlijk. Romain Bardet liet z’n ploeg op kop rijden in de hoop naar de ritzege te kunnen knallen, maar z'n ploegmaats raakten (te) snel opgesoupeerd. De sterke Duitser Georg Steinhauser profiteerde er optimaal van en knalde naar de zege op Passo del Brocon. Daar kon ook een late uitval van...Pogacar niets meer aan veranderen. Bekijk de opvallendste momenten van de rit in bovenstaande video.
  2. Hoe renners de pijn verbijten na een crash en waarom ze zo snel terugkeren: “Dat wordt er ingepompt, het zit in ons DNA”
    PREMIUM
    4

    Hoe renners de pijn verbijten na een crash en waarom ze zo snel terugkeren: “Dat wordt er ingepompt, het zit in ons DNA”

    Jenthe Biermans viel vorig weekend 25 meter diep in een ravijn in de Giro, maar moest gedwongen worden om uit de race te stappen. Wout van Aert rijdt de Ronde van Noorwegen hoewel hij nog altijd last heeft aan zijn zeven gebroken ribben. En ook Remco Evenepoel wil binnenkort weer koersen amper twee maanden nadat hij zijn schouderblad en sleutelbeen brak. Wat is dat toch met renners dat ze zo makkelijk pijn lijken te kunnen verdragen? Bestaat er zoiets als een ‘unieke psyche’ van de coureur? “Ik heb een breukje in mijn voet, maar ik rep daar niet over. Ik vind het echt de moeite niet.”