A7 bij Purmerend vanaf maandag helemaal dicht voor vrachtverkeer

Nieuws
De snelweg A7 bij Purmerend gaat vanaf maandag tijdelijk helemaal dicht voor vrachtwagens en bussen. Dat is nodig om de werkzaamheden die daar momenteel plaatsvinden aan een brug over het Noordhollandsch Kanaal goed te kunnen uitvoeren, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur).
anp
vrijdag 26 april 2024 om 13:50
Afbeelding
beeld anp

Tot dusver gold op deze plek een gewichtsbeperking voor vrachtwagens van 25 ton. Maar die werd in de eerste weken van de werkzaamheden ‘honderden keren per dag’ overschreden, met uitschieters tot boven de 40 ton. ‘En dat maakt dat we op deze manier het werk niet kunnen doen’, zegt Harbers.

‘Ik baal daar ontzettend van’, aldus de bewindsman. ‘Hier lijden de goeden onder de kwaden’. Maar hij heeft geen keuze, benadrukt hij. De versterking van de brug is echt dringend noodzakelijk en kan onder de huidige omstandigheden niet veilig worden uitgevoerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Moskou dreigt met aanval op Britse doelen in Oekraïne en elders

Als Oekraïne Rusland raakt met Britse raketten, zal Moskou overwegen Britse militaire doelen in Oekraïne, maar ook elders te beschieten, heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen de Britse ambassadeur in Moskou.

Afbeelding

Test met toegangsticket levert Venetië al bijna 1 miljoen euro op

Het toegangsticket voor dagjesmensen in Venetië heeft de Italiaanse stad de eerste elf testdagen 975.000 euro opgeleverd. De vijf euro entreegeld gold van 25 april tot 5 mei. De stad meldde dat er in totaal 195.000 kaartjes werden verkocht, iets boven de verwachtingen.

Afbeelding

Shell wil af van activiteiten in Zuid-Afrika

Shell is van plan om zich terug te trekken uit Zuid-Afrika, waar het olie- en gasconcern ongeveer zeshonderd tankstations heeft en sinds 1902 actief is. Het concern heeft daar ook transport- en raffinaderijactiviteiten.

Afbeelding

Advocaat Schouten staat kroongetuige Nabil B. opnieuw bij

Advocaat Peter Schouten gaat kroongetuige in het Marengoproces Nabil B. weer bijstaan. Dat bevestigt Schouten maandag na berichtgeving door De Telegraaf. De advocaat helpt B. in het hoger beroep in de strafzaak tegen Ridouan Taghi.

Afbeelding

Trump riskeert celstraf als hij spreekverbod nog eens overtreedt

Als de voormalige Amerikaanse president Donald Trump opnieuw zijn spreekverbod overtreedt, zegt Juan Merchan, de rechter die de strafzaak tegen hem behandelt, 'een celstraf te overwegen'.

Afbeelding

EU waarschuwt China dat zij economie zal beschermen

China moet bedacht zijn op stevige maatregelen van de Europese Unie als die nodig zijn om haar economie en veiligheid te beschermen, waarschuwt de Europese Commissie.