Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Tony Stark moet het in zijn derde solofilm zien te redden zonder de wapens die hem tot Iron Man doopten.Beeld rv

Een superheld zonder superheldensnufjes, een geïmproveerde driehoeksverhouding en een Oscarwinnend kostuumdrama. Waar kiest u voor op deze koele zaterdagavond?

Iron Man 3

Acteur Robert John Downey Jr. kruipt weer in de huid van Tony Stark, alias Iron Man. Hij worstelt met de gebeurtenissen in New York en heeft posttraumatische stress. Wanneer hij thuis wordt aangevallen door de terrorist The Mandarin, belandt hij zonder geld of snufjes in the middle of nowhere in Tennessee, en moet hij met weinig meer dan de hulp van een tienjarig jongetje zien terug te vechten.

Om 20.25 uur op VIER.

Luther

Fans van de Londense detective Luther zitten vanavond goed bij Canvas voor het vijfde en nieuwste seizoen. Na een reeks monsterlijke, en op het eerste zicht willekeurige, moorden worden John Luther en nieuweling Catherine Halliday geconfronteerd met een web aan aanwijzingen en misleidingen die een corruptiezaak lijken te willen verbergen. Halliday is ervan overtuigd dat het lichaam in het mortuarium niet dat van hun moordenaar is.

Om 20.35 uur op Canvas.

The Sugarland Express

In deze dramafilm, van een jonge Steven Spielberg, spoort protagoniste Lou Jean Poplin haar man Clovis aan om te ontsnappen uit de gevangenis. Tevens plant ze de ontvoering van hun kind, dat in een pleeggezin werd geplaatst. Ze slagen in hun opzet, maar worden achternagezeten door de hele politiemacht van Texas.

Om 20.40 uur op CAZ. 

Sense and Sensibility

Na de onverwachte dood van Henry Dashwood gaat zijn bezit naar zijn zoon John, een kind uit zijn eerste huwelijk, en diens vrouw Fanny. Daardoor komen Henry’s tweede vrouw en haar dochters Elinor, Marianne en Margaret op straat te staan. Een kostuumdrama met een ingetogen regie van Ang Lee en prachtvertolkingen van onder meer Hugh Grant, Kate Winslet en Emma Thompson, die het scenario schreef en er een Oscar voor in de wacht sleepte.

Om 21.10 uur op één.

Your Sister’s Sister

Na de dood van zijn broer wordt Jack door zijn goede vriendin Iris uitgenodigd om een weekend alleen door te brengen in het verlaten vakantiehuis van haar familie, om zo zijn gedachten op orde te krijgen. Tot zijn grote verbazing blijkt bij aankomst dat Hannah, de zus van Iris, ook het idee had om even op zichzelf te zijn.

Een grotendeels geïmproviseerde tragikomedie over een overwachte driehoeksrelatie tussen de personages gespeeld door Emily Blunt, Rosemarie DeWitt en Mark Duplass.

Om 22.15 uur op Canvas.