De bewoners van het Vriendenhuis zijn er klaar voor en hopen op veel inschrijvingen en bezoekers voor hun feestweekend.© RR

Vriendenhuis bouwt Italiaans feestje en laat oldtimers touren

Schilde -

Het Vriendenhuis verwacht tijdens het weekend van 1 en 2 juni alle ouders, familieleden, buren en sympathisanten voor een grote voorjaarsbenefiet. “We overgieten het evenement dit keer met een Italiaanse saus”, kondigt Peter Ceulemans aan, vader van Jan, één van de bewoners.

Jan Auman

Het Vriendenhuis is een bijzonder co-housingproject van de vzw Think out-of-the-box voor twaalf jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Zij voelen zich intussen al ruim tien jaar thuis in hun gebouw aan de Alfons Van den Sandenlaan in Schilde.

De aanpak en werking op maat van de adolescente bewoners vergt veel inspanningen en financiële middelen. Daarom organiseren de betrokken ouders geregeld geldinzamelacties.

Het zomerse eetfestijn in de tuin van het Vriendenhuis is zo’n klassieker. Al wordt die dit keer op een andere manier georganiseerd. Geen barbecue meer. Peter Ceulemans: “Op zaterdag 1 juni bieden we huisgemaakte pasta aan. Je kan starten met antipasti gevolgd door een keuze aan diverse pasta’s à volonté. De liefhebbers kunnen genieten van een bijpassende wijn. Afsluiten kan met een overheerlijk ijsje.”

De eters zijn welkom tussen 12u en 15u of 17u en 20u. Aansluitend kan je uit volle borst meezingen tijdens Het vriendenhuis zingt met gast-dj Veter Van de Peire, en een dansje doen. Wie dit al eerder beleefde, weet dat het telkens weer een onvergetelijke avond wordt.

© RR

“Op zondag 2 juni verwachten we weer heel wat prachtige oldtimers”, kondigt Peter deel twee aan van het benefietweekend. “Kom de bolides bewonderen vanaf 14u en geniet van een drankje en/of ijsje op ons prachtig domein. De allerkleinsten kunnen ravotten op het springkasteel of schommelen.”

Zelf meerijden met je eigen oldtimer is natuurlijk nog leuker. Je vertrekt dan aan Het vriendenhuis, Alfons Van Den Sandelaan 2a in Schilde om 9u30 na een heerlijk ontbijt (om 8u30) en komt daar ook terug aan rond 14.30u. Het programma is een combinatie van rijplezier en smullen: ontbijt, proseccostop, lunch door traiteur Comme Chez Moi.

Inschrijven voor de activiteiten: www.thinkoutofthebox.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners