Tubeke pakt late driepunter in Roeselare

Tubeke heeft zondag op de twintigste speeldag van de Proximus League, de zesde van de tweede periode, een prima zaak gedaan. De ploeg uit Waals-Brabant won op het veld van Roeselare met 1-2.

Weymans (31.) zette Tubeke op 0-1, maar vroeg in de tweede helft tekende Grisez (53.) voor de gelijkmaker. Lecomte kreeg in het slot op strafschop een unieke kans op de 2-1, maar botste op de bezoekende doelman Defourny. Een dure misser, want in de laatste minuut bezorgde Nirisarike (90.) Tubeke alsnog de volle buit.

In de tussenstand van de tweede periode klimt Tubeke (6 punten) naar de zesde plaats, met twee punten meer dan Westerlo en Roeselare. Lierse (12 punten) voert de tweede periode aan. In de algemene stand staat Tubeke (16 punten) op de laatste plaats, die het deelt met Westerlo. Tubeke telt wel een partij minder. Roeselare is vijfde met 25 punten.