Miel, Lotte, Thomas, Tibo en Wannes gaan met het jeugdtheater de ruimte in.© jt globe

Jongste acteurs van jeugdtheater Globe tonen zich in interactieve voorstelling

Rijkevorsel, Malle -

Jeugdtheater Globe heeft een nieuwe familievoorstelling klaar. Die wordt op zaterdag 27 en zondag 28 april gespeeld in zaal ’t Centrum in Rijkevorsel. De vijf jongste leden van het gezelschap staan op het podium en schreven mee aan het verhaal.

Met Planeet van het volmaakt verschrikkelijke volk gaat Globe de ruimte in. Het ruimteschip van astronaute Abbie raakt uit koers en stort neer op de planeet Gemenus. “We trekken alle registers open”, zegt voorzitter en regisseur Jimmy Janssen. “Er zijn heel wat geluids- en lichteffecten. Het is een interactief stuk, de kinderen uit het publiek mogen meedoen. De acteurs hebben bovendien aan quasi het hele decor meegewerkt en de kostuums zijn deels zelf gemaakt. Ook hebben ze een aantal grappen voor het verhaal bedacht. De cast bestaat uit de jongste leden van Globe. De jongste acteur is 14 jaar, de oudste 20. Ze spelen hooguit voor de derde keer mee in een voorstelling.”

Een van de nieuwkomers bij het jeugdtheater is Tibo Haesen (14) uit Malle. “Mijn moeder speelt toneel en via haar ben ik bij Globe gekomen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar kijk wel uit naar mijn eerste voorstelling. Voor mijn opleiding woord en drama heb ik al wel eens voor een publiek gespeeld. Dat bestond voornamelijk uit vrienden en ouders, wat toch iets anders is dan een gevulde zaal ’t Centrum.”

Namiddagvoorstellingen

De voorstellingen richten zich op een jong publiek. “Het is eigenlijk de ideale familie-uitstap”, vertelt Jimmy Janssen. “Daarom hebben we gekozen voor twee namiddagvoorstellingen en moet iedereen slechts 5 euro betalen. Voor mij is het de tweede keer dat ik regisseur. De vorige keer ging het om een voorstelling met twaalf acteurs, nu zijn het er vijf.”

www.jtglobe.be

  (ram)

De acteurs werkten mee aan het decor.© ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners