Basketbal BNXT League Elite Silver: Brussels-Kortrijk Spurs vrijdag 20u30 

Serge Crevecoeur verontschuldigt zich bij fans voor ondermaatse prestaties met Basket Brussels: “Ik begrijp jullie frustraties”

Coach Serge Crevecoeur hoopt op twee zeges in de laatste twee thuiswedstrijden.© Kms

Brussels -

Basket Brussels speelt vrijdagavond om 20.30 uur in Elite Silver wellicht zijn laatste troef richting de Belgische play-offs uit. Winst in eigen huis tegen Kortrijk Spurs is aan de orde. Anders is de eindronde waarschijnlijk niet meer haalbaar.

Patrick Ceulemans

Basket Brussel heeft zich met de nederlaag van vorige week bij Yoast United Nijmegen in bijzonder slechte papieren gewerkt richting Belgische play-offs. De club uit de hoofdstad heeft nu met nog slechts drie wedstrijden in Elite Silver op de affiche twee punten achterstand op het leiderstrio Kangoeroes Mechelen, Leuven Bears en Bergen. Het heeft zijn eigen lot richting de eindronde niet meer in eigen handen.

Terry Deroover en zijn ploegmaats moeten zelf nog een perfecte reeks neerleggen, terwijl de drie concurrenten steken moeten laten vallen. Als de Brusselaars op gelijke hoogte eindigen met Mechelen, Leuven of Bergen, dan geniet het wel het voordeel door de betere uitgangspositie in de reguliere competitie. Een opfrissing: de acht beste Belgische ploegen – alle vijf uit Elite Gold aangevuld met de top drie uit Elite Silver – plaatsen zich voor de play-offs.

Vrijdag tegen het reeds uitgeschakelde Kortrijk Spurs is winst een must. Wie weet verliest Leuven Bears, dat met een paar blessures kampt, in eigen huis van LWD Leeuwarden. Dan zou er zomaar weer licht aan het einde van de tunnel komen voor Brussels.

Twee belangrijke pionnen

Coach Serge Crevecoer verontschuldigde zich intussen op sociale media richting de trouwe Brusselse fans. “Ik begrijp zeer goed jullie frustraties. Wij missen inderdaad een constante in onze prestaties. Maar we missen met onze Britse guard Jelani Watson-Gayle en onze Franse forward Thomas Hanquiez twee belangrijke pionnen. We beseffen maar al te goed dat we er richting de Belgische play-offs niet goed voor staan. Jullie staan echter in kwade en goede dagen achter ons en met jullie steun willen we onze twee resterende thuiswedstrijden van komende vrijdag en op de slotspeeldag (3 mei, red.) tegen Feyenoord Rotterdam winnend afsluiten”, aldus Crevecoeur.

© Kms

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus