De woontoren van Fenway Park telt zeven verdiepingen en is 26,6 meter hoog.© Alain van Veldhoven, Heylen Vastgoed

Bovenste verdieping van ‘hoogste woonplaats van Lier’ afgewerkt: “Je kunt de kathedraal van Antwerpen zien”

Lier -

Heylen Vastgoed heeft zopas de zevende en hoogste verdieping van de woontoren Fenway Park in de Bosstraat afgewerkt. Met zijn 26,6 meter is de toren plots mede-titelhouder in de categorie ‘hoogste woonplaats van Lier’. Maar kopers moeten zich haasten. Er zijn nog maar acht van de veertig appartementen beschikbaar van het project dat in de lente van 2025 afgerond zal zijn.

Alain van Veldhoven

De twee woontorens van Fenway Park zijn de eerste gebouwen die de site rond de nieuwe ontsluitingsweg tussen de Ring en het stationsplein een smoel gaan geven. Het gaat om een woontoren met vijf en eentje met acht bouwlagen. “De nieuwe ontsluitingweg was belangrijk om dit project te realiseren”, zegt Femke Van den Broeck van Heylen Vastgoed. “Door de centrale ligging van Lier, de locatie en het gemengde doelpubliek is er veel vraag naar deze appartementen. Momenteel is er nog maar 20 procent niet verkocht. De prijzen variëren tussen de 200.000 en 330.000 euro, exclusief btw. De oppervlaktes zitten tussen de 80 en 120 vierkante meter. Alles is volledig energiezuinig, er wordt gebruikgemaakt van warmtepompen en we doen aan regenwaterrecuperatie.”

“Toevallig stond ik zopas bovenaan met een klant die het uitzicht al eens wilde aanschouwen”, zegt Femke Van den Broeck. “Je hebt een volledig zicht over Lier en kunt zelfs Antwerpen en zijn kathedraal in de verte zien liggen. Ook de naburige fietsbrug is een blikvanger. Geen wonder dat de penthouses allemaal al weg zijn.”

In de lente van 2025 zullen de twee woontorens klaar zijn.© Heylen Vastgoed

“Beter een bouwlaag meer, zolang de kwaliteit van het gebouw maar goed zit”

Thierry Suetens (Open VLD)

Schepen voor Omgeving en Stadsontwikkeling

Hoogbouw

Lier telt, op zijn belforttoren en Sint-Gummaruskerk na, amper hoge gebouwen. Toch moet Fenway Park de titel van hoogste woontoren delen met een sociale woonblok uit de jaren tachtig in de David Tenierslaan, die ook zeven verdiepingen telt. Zal de skyline van Lier er binnenkort anders uitzien?

LEES OOK. Torenvrees zit flink ingebakken bij Kempenaar

“Toekomstgericht moeten we langs de Ring hoger bouwen toestaan om groen te behouden”, vertelt Liers schepen voor Omgeving en Stadsontwikkeling Thierry Suetens (Open VLD). “De andere gebouwen op deze site zullen tussen de vier en de zes verdiepingen tellen. Dit project werd in 2019 vergund. Tegenwoordig richten we eerst workshops in met alle betrokken partners, zoals de dienst Omgeving, de dienst Ruimtelijke Planning en de architect. Mijn visie is: beter een bouwlaag meer, zolang de kwaliteit van het gebouw maar goed zit. Fenway Park zou ik trouwens nog geen hoogbouw noemen, dat doe ik pas vanaf acht verdiepingen.”

www.heylenvastgoed.be

Liers schepen voor Omgeving en Stadsontwikkeling Thierry Suetens (Open VLD): “Fenway Park zou ik trouwens nog geen hoogbouw noemen.”© Alain van Veldhoven

Er zijn nog maar acht van de veertig appartementen beschikbaar.© Heylen Vastgoed

De twee gebouwen van Fenway Park bevinden zich langs het spoor, de fietsostrade en de Ring.© Alain van Veldhoven

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen in de Kempen