© BELGA

Eindelijk bevrijding voor Westerlo, dat eerste seizoenszege pakt tegen Roeselare

KVC Westerlo heeft zondag tijdens de slotwedstrijd van de zevende speeldag in de Proximus League eindelijk haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Kemphanen klopten Roeselare met 4-0.

De wedstrijd begon rampzalig voor de bezoekers uit West-Vlaanderen. Zolotic haalde na vier minuten in het strafschopgebied de doorgebroken Annys neer en mocht meteen gaan douchen. Roeselare-doelman Biebauw stopte vervolgens nog de strafschop van Naessens, maar kon nadien niet vermijden dat Corstjens - met het hoofd - en De Ceulaer - met een intikker - de thuisploeg nog voor de pauze op een dubbele voorsprong zetten.

Na rust moest Roeselare de kelk tot op de bodem ledigen. Na een fout van Biebauw op De Ceulaer in de zestien, zette de Deen Christensen vanop de strafschopstip de 3-0 op het bord. Annys legde in de 88e minuut met een rake kopbal de 4-0 eindstand vast.

Westerlo klimt door de zege weg van de laatste plaats in het klassement. Het team van coach Vedran Pelic telt na zeven speeldagen zeven punten. Tubeke (5 punten) neemt de rode lantaarn over. Roeselare blijft derde, met 10 op 21.